Aktualno

“Nema nas – do rujna”

"Nema nas - do rujna"

I will be out of the office starting 06. 08. 2012 and will not return until 05. 09. 2012. – e-mail je poruka pristigla iz središnjice Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, kojoj smo poslali upit vezano za korištenje godišnji odmora.

Naime, kolovoz je, svima je jako dobro znano, u Hrvatskoj omiljeni mjesec za godišnje odmore, pa neke tvrtke u tom mjesecu odlaze i na kolektivne godišnje odmore.

U to vrijeme odmara se i Vlada RH, Sabor, lokalni političari, a činjenicu kako su mnogi zaposlenici, posebno državnih institucija i tvrtki na godišnjem odmoru upravo od 1. do 15. kolovoza možda najbolje na svojoj koži osjete novinari, koji u tom razdoblju dosta otežano dolaze do željenih informacija.

Naravno, zaposlenici imaju pravo na godišnje odmore, i to nitko ne dovodi u pitanje, no duList je pokušao provjeriti koliki je broj zaposlenika u određenim tvrtkama i institucijama na GO u kolovozu, točnije od 1. do 12. kolovoza.
 
UZBURKALI SE DUHOVI
 
I s dva vrlo jednostavna pitanja uzbudili smo duhove. Dobivali smo i komentare kako se ljudi imaju pravo odmoriti, što ni u jednom trenutku nismo doveli u pitanje. No, zanimljivo je kako su se mnogi kroz svoje odgovore opravdavali kako usprkos godišnjim odmorima kod njih sve funkcionira, bez da ih je itko o tome pitao.

Zbog kojih pitanja smo uspjeli uzbuditi duhove u državnim institucijama te tko se odlučio na kolektivni godišnji odmor doznajte u novom broju tjednika duList koji je u prodaji od utorka.

Pročitajte još

Libertas pojačava polaske ‘šestice, uvodi i svakodnevnu noćnu liniju

Dulist

OD 9 DO 13:30 U nedjelju se zbog Du Motiona zatvaraju pojedine prometnice

Dulist

PRIGODNI PROGRAM Jubilarna deseta obljetnica SHKM u Dubrovniku

Dulist