Aktualno

Negodić: Imamo problema s doziranjem klora

Nedavno je Vodovod angažirao šibensku tvrtku Controlmatik za nabavu i održavanje sustava za dezinfekciju vode u razdoblju od 2012. do 2014. godine za milijun i 737 tisuća kuna bez PDV-a. Iz radničkih krugova dolazi i informacija kako je novi sustav manjkav.

– Pored toga što nam je ta tvrtka isporučivala klor, radi sigurnosti, sklopili smo okvirni sporazum koji podrazumijeva da možemo maksimalno angažirati tvrtku Controlmatik koja servisira, dijelom održava i isporučuje klor i klornu opremu za sve vodovode u Dalmaciji. Taj sporazum možemo konzumirati u cijelosti u iznosi oko milijun i 700 tisuća kuna. Mi smo se dogovorili da ćemo nju uzeti da nam vrši servisiranje što očito nije dobro primljeno. Dozimetri, mjerači klora dobro rade, a ta šibenska tvrtka će o svom trošku ugraditi najmodernije analizatore klora, i svu opremu potrebnu, da ako ukoliko dođe do curenja klora, to bude automatski spriječeno. Znamo svi da je klor ubitačan. Inače, imamo problema sa doziranjem klora u starim cijevima, pojavljuju se neki spojevi koji apsorbiraju klor, tako da ga nema dovoljno –  istaknuo je Negodić.

Na optužbe da je uručio opomenu pred otkaz jednom inženjeru jer je ukazao na nepravilnosti, Negodić odgovara:
– Odbio ih je odvesti u Duboku Ljutu. Pa ne može reći da ih neće odvesti. Uostalom ne dobija se tako lako otkaz, pa mora i Uprava imati nekakav autoritet – napominje Negodić i zaključuje:
–  O tome tko će održavati sustave odlučit će Uprava i struka. Tvrtka iz Šibenika servisira uređaje i ugrađuje novu opremu, dok naši ljudi vrše redovno održavanje sustava.

Pročitajte još

Dubrovački učenici okitili se medaljama na najvećem europskom natjecanju u hotelijerstvu i turizmu

Dulist

U UTORAK Tribina ‘Biram život’ na sveučilišnom kampusu

Dulist

ZAMUĆEN DIO PALATE Provjerite današnji raspored cisterni

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija