Sport

“Ne uskraćujemo ničija, tražimo svoja prava!”

"Ne uskraćujemo ničija, tražimo svoja prava!"

Mihovil Španja i Sanja Jovanović, vrhunski sportaši, olimpijci, jutros su na gradilištu zgrade za vaterpoliste Juga održali konferenciju za novinare na kojoj su izrazili svoje nezadovoljstvo odnosom s Gradom Dubrovnikom.

-Riječ je o obećanju gradonačelnika Vlahušića kako će se zajedno s vaterpolistima Juga zbrinuti i Sanja Jovanović i ja. Gradonačelnik je na sjednici gradskog vijeća 15. prosinca 2009. Na vijećnička pitanja odgovorio kako zajedno s vaterpolistima ista prva zaslužuju članovi PK Jug, u to vrijeme Sanja Jovanović i Mihovil Španja – kaže on te dodaje kako se u ovih četiri godine očito situacija promijenila pa nisu bili pozvani na otvorenje radova.

-Ne bih htio špekulirati tko što zaslužuje, jesu li to samo sportaši ili svi ljudi koji su se dokazali u međunarodnim okvirima mi samo želimo ono što nam je obećano i o čemu se toliko pisalo – dodaje Španja koji kaže kako se osjeća – prevareno.

Ovom prilikom Španja se ponovno osvrnuo i na priopćenje Grada Dubrovnika koje je jutros stiglo na redakcijske mailove u kojem stoji kako je on korisnik gradskog stana od 2007. godine.

-To je istina, korisnik sam stana, ali on je gradski i morat ću ga naravno vratiti jednom u vlasništvo Grada. Sve obveze prema Gradu uredno ispunjavam i tu sam čistog obraza – rekao je novinarima Španja.

Sanja Jovanović je pak bila kratka i malo manje rječita ističući tek kako se slaže sa Španjom, te kako je cijela situacija čiti – tužnom.
-Nećemo se predati, sigurno da ćemo se boriti, nadam se da će se na kraju situacija ipak riješiti – ističe Jovanović.

Španja: S gnušanjem se ograđujem

-Ovim što danas radimo ne uskraćujemo tuđa prava  nego se borimo za svoja prava. Javna riječ koja je dana javno, pogotovo od gradonačelnika mora imati težinu – naglašava Španja koji je još jednom u potpunosti odbacio tezu Grada Dubrovnika kako je njihvo istup ispolitiziran.

-Ja se s gnušanjem moram ograditi od svega toga. Da nije otvoreno gradilište u travnju do svega ovoga sada ne bi došlo – zaključuje Španja.

Pročitajte još

[FOTO] PARSKI GO Održano 25. Europsko prvenstvo u Dubrovniku

Dulist

Iva Oberan, Petrunjela Pavić i Josip Bulić na Europskom prvenstvu u zagrebačkoj Areni

Dulist

Piturima gradonačelnik čestitao osvajanje duple krune

Dulist