Aktualno

Ne spremajte kratke rukave, za vikend će vam dobro doći!

Mačka na sunce

Prati nas vrlo promjenjivo vrijeme s velikim temperaturnim razlikama. Dok su u unutrašnjosti zemlje i na sjevernom Jadranu temperature niže od normale za ovaj dio godine, javlja Crometeo, u dijelovima Dalmacije dosežu ili prelaze toplih 20 stupnjeva. More je i dalje toplo pa su mu površinske temperature većinom od 19 do 21°C, na sjevernom Jadranu oko 17°C.

Prema prognozi Crometea, do petka će nas pratiti relativno svježe vrijeme, nakon čega slijedi obrat sinoptičke situacije. Zbog približavanja ciklone sa zapada doći će do zatopljenja pa bi se stanovnici Dalmacije na samom kraju tjedna ponovno mogli vratiti u kratke rukave! Ipak zatopljenje će biti praćeno povremeno jakom južinom, a moguća je i obilnija kiša.

Evo i prognoze za Jadran:

U srijedu pretežno sunčano i suho. Još samo u noći na jugu Dalmacije može biti slabe kiše ili pljuskova. Slaba do umjerena bura danju će okrenuti na slabu do umjerenu tramontanu, na otvorenom moru Dalmacije u popodnevnim satima ponegdje i jaku, posvuda će slabiti tijekom večeri. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 3 do 7°C, uz obalu i na otocima od 8 do 15°C. Najviše dnevne temperature od 13 do 20°C.

Četvrtak će posvuda biti suh. U Dalmaciji će biti pretežno, a na sjevernom Jadranu djelomično sunčano. Slabo do umjereno jugo zapuhat će prvo na moru sjevernog Jadrana, a danju će širiti na veći dio obale. Očekuje nas najhladnije jutro tjedna s minimalnim temperaturama od 0 do 5°C u Zagori i 7 do 13°C uz obalu i na otocima. Najviše dnevne temperature bit će od 15 do 21°C.

Djelomično sunčano s promjenjivom naoblakom bit će tijekom petka. U drugom dijelu dana postupno naoblačenje na otvorenom moru sjevernog i srednjeg Jadrana, do večeri će početi i kiša. Kiša je navečer moguća samo ponegdje uz obalu. Puhat će umjereno, navečer ponegdje na moru i jako jugo. Jutarnje temperature zraka u porastu, najviše dnevne od 17 do 23°C.

Subota će biti umjereno do znatno oblačna. Povremeno će biti kiše, a u Dalmaciji su mogući i obilniji pljuskovi s grmljavinom. Puhat će umjereno do jako jugo, na moru Dalmacije povremeno i vrlo jako. navečer na sjevernom Jadranu slab vjetar zapadnih smjerova. Jutro osjetno toplije, najviše dnevne temperature većinom od 18 do 24°C.

Prema današnjim prognostičkim materijalima, znatno sunčanije bit će u nedjelju. Bit će djelomično sunčano s promjenjivom naoblako. U većini krajeva suho, tek ponegdje uz prolaznu i slabu kišu. Puhat će slabo jugo ili jugozapadnjak. Bit će vrlo toplo za dio godine s najvišim dnevnim temperaturama od 19 do 25°C.

Pročitajte još

PRIGODNI PROGRAM Jubilarna deseta obljetnica SHKM u Dubrovniku

Dulist

GOSTOVANJE U HERCEG NOVOM ‘Vidi kako Lokrum pere zube’ pred crnogorskom publikom

Ivana Mijić Vulinović

VENECIJA POČELA NAPLAĆIVATI ULAZ U GRAD Mnogi nezadovoljni: ‘Pretvaraju nas u tematski park’

Dulist