DuList IN

NE PROPUSTITE Mljetski Eko Art Festival uz Milenu Ulić

milena ulic mljet1 Copy

Turistička zajednica Općine Mljet u sklopu kulturnog ljeta nudi novi program Eko Art Festival. 

Program će uz interaktivne kreativne radionice obogatiti ponudu otoka, a nastao je u suradnji s dizajnericom Milenom Ulić, koju od samog početka karijere prati prefiks, prvi put, rođena da pomiče granice i ispiše povijest.

Prva u svijetu je patentirala nakit od čipke namijenjenje direktnoj aplikaciji na tijelo i time osvojila svijet.

O njenoj ljubavi prema Mljetu nije potrebno govoriti, posvetila mu je niz kolekcija te ga tako izreklamirala u svijetu, pa ne čudi da je povijesna, prva revija na otoku Mljetu upriličena upravo u njenoj režiji, posebnom kolekcijom, namijenjenoj najmlađima, a povodom dana otoka u suradnji s Općinom i TZ Mljet.

A danas, u novom projektu TZ Mljet, prvom Eko Art festivalu u Hrvatskoj, igra glavnu ulogu kao kreativni voditelj.

EKO ART FESTIVAL sadržavat će niz edukativno zabavnih manifestacija koje su namijenjene domaćim i stranim gostima te lokalnom stanovništvu.

Različite kreativne radionice će se organizirati pet puta na različitim lokacijama na otoku Mljetu i polaznicima omogućiti istraživanje i nadgradnju osobne kreativnosti kroz druženje te zabavu, a s ciljem podizanja razine svijesti o očuvanju prirode. Programi radionica, u trajanju od 2 sata, biti će posvećeni ekologiji, razvijanju ekološke svijesti i navika u svakodnevnom životu kroz izradu suvenira od naplavina, ukrasa, broševa od ekoloških materijala s ciljem očuvanja okoliša i prirode oko nas.

Na posljednjoj u nizu radionica (18.08. u Pomeni) će se održati modna revija humanitarnog karaktera na kojoj će modeli nositi nakit, odjeću i broševe koje su izradili polaznici tijekom kreativnih radionica.

Program radionica:

Saplunara (21.07.): izrada uporabnih i ukrasnih predmeta, poput nakita, od naplavina i decupage tehnika na naplavinama. Saplunara ima problem sa smećem obzirom da je otvorena sve do Albanije pa more stalno donosi različite predmete.

Okuklje (25. 07.): reciklaža tekstila, izrada nakita od starog tekstila i ostalog otpada, plastike itd… Obzirom da je Okuklje prvo naseljeno mjesto na Jadranu, naglasak na važnost daljnjeg očuvanja mjesta u izvornom obliku.

Sobra (29.07.): oslikavanje odjeće eko frendly bojama što je trenutno hit u svijetu.

Polače (01. 08.): izrada broševa. U Antici se odjeća formirala, kopčala ukrasnim iglama, za koje bismo mogli reći da su preteča broševa.

Pomena (8: 08.): body paint i revija izrađenih predmeta na radionicama te predstavljanje kolekcije dizajnerice Milene Ulić.

Kreativne radionice su izvrstan način kvalitetnog provođenja slobodnog vremena putem kojih polaznici otkrivaju svoje potencijale, povećavaju samopouzdanje te svojim kreativnim radom izražavaju stvaralački potencijal. Organizacijom kreativnih radionica utjecati ćemo na poboljšanje imidža otoka Mljeta, obogatiti kulturni i društveni život lokalnog stanovništva, promovirati posebnosti lokalnog područja, autohtone potencijale, a sve u svrhu zaštite prirode i održivog razvoja područja te poboljšanja kvalitete života stanovnika otoka Mljeta.

Pročitajte još

[FOTO] PLESNI STUDIO LAZARETI Sjajni rezultati na natjecanju u Mostaru!

Dulist

SJAJNI REZULTATI NA DRŽAVNOM PRVENSTVU Župske mažoretke Lara i Katarina osvojile zlato!

Dulist

[FOTO] NEDJELJNI ĐIR Tko je sve iskoristio lijep dan?

Dulist