Aktualno

“Ne možemo više opterećivati građane”

Hrvatska u idućih nekoliko godina planira konsolidirati javne financije bez pomoći MMF-a – izjavio je jučer ministar financija Slavko Linić.

Ministar Linić u Bruxellesu sudjeluje na redovitom mjesečnom sastanku ministara financija zemalja članica EU-a. Komisija je objavila izvješće o Hrvatskoj i najavila da će do kraja ove godine predložiti Vijeću EU-a ulazak Hrvatske u proceduru prekomjernog deficita (EDP), budući da je manjak u hrvatskom državnom proračunu znatno iznad dopuštenih tri posto, a javni dug će sljedeće godine prijeći 60% BDP-a.

– Hrvatska vlada će zbog ulaska u Postupak prekomjernog deficita (EDP) do siječnja sljedeće godine pripremiti niz mjera, koje će prije svega biti okrenute pokretanju investicijskog ciklusa i dugoročnoj stabilizaciji proračunskih rashod, ali ne na štetu građana – kazao je u Linić.

Na upit kako će najavljene mjere utjecati na građane, Linić je rekao kako je i Komisija svjesna da su 'građani ionako dovoljno siromašni i da su zaista u teškom položaju', javlja HRT.

– Uz to što imamo probleme u proračunu, mi smo se u posljednje dvije godine odricali za potrebe gospodarstva, za konkuretnost gospodarstva, ali više nema prostora za to i svjesni smo toga da veće opterećenje građana više nije moguće – rekao je Linić.

Pročitajte još

MOTO MRAZOVI U DOMU MASLINA Osmijeh na dječjim licima najveći je poklon

Dulist.hr

Zamutilo se Zavrelje, voda nije za piće

Dulist

Beba hitno prevezena helikopterom HRZ-a iz Dubrovnika u Split

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija