Aktualno

“Ne možemo više opterećivati građane”

Hrvatska u idućih nekoliko godina planira konsolidirati javne financije bez pomoći MMF-a – izjavio je jučer ministar financija Slavko Linić.

Ministar Linić u Bruxellesu sudjeluje na redovitom mjesečnom sastanku ministara financija zemalja članica EU-a. Komisija je objavila izvješće o Hrvatskoj i najavila da će do kraja ove godine predložiti Vijeću EU-a ulazak Hrvatske u proceduru prekomjernog deficita (EDP), budući da je manjak u hrvatskom državnom proračunu znatno iznad dopuštenih tri posto, a javni dug će sljedeće godine prijeći 60% BDP-a.

– Hrvatska vlada će zbog ulaska u Postupak prekomjernog deficita (EDP) do siječnja sljedeće godine pripremiti niz mjera, koje će prije svega biti okrenute pokretanju investicijskog ciklusa i dugoročnoj stabilizaciji proračunskih rashod, ali ne na štetu građana – kazao je u Linić.

Na upit kako će najavljene mjere utjecati na građane, Linić je rekao kako je i Komisija svjesna da su 'građani ionako dovoljno siromašni i da su zaista u teškom položaju', javlja HRT.

– Uz to što imamo probleme u proračunu, mi smo se u posljednje dvije godine odricali za potrebe gospodarstva, za konkuretnost gospodarstva, ali više nema prostora za to i svjesni smo toga da veće opterećenje građana više nije moguće – rekao je Linić.

Pročitajte još

Uz ‘Amazing Grace’ na posljednji je počinak ispraćen dr. sc. Ivo Banac

SVEČANOST U PORTU Pročitajte upute za publiku za ceremoniju otvaranja i generalnu probu 71. Igara!

Dulist

ZABRINUTI ČITATELJ ‘Gasirao se po moru kao da za njega ne vrijede ograničenja’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija