Aktualno

NE BI DA SU MUFLONI ‘Uvijek ima onih koji misle da će baš oni otkriti najlakši put za spuštanje s brda…’

Usprkos vrlo dobro markiranim i utabanim stazama, usprkos upozorenjima i dostupnim odličnim planinarskim kartama Sv. Ilije, uvijek ima avanturista koji traže vraga i koji misle da su baš oni Bogom dani da otkriju najlakši i najbrži put za spuštanje s brda, iako ta zadaća obično dopada muflonima – početak je Facebook posta HGSS-ovaca iz Orebića, a vezano za sinoćnje spašavanje trojice Francuza sa sv. Ilije.

Pa nastavljaju:
– Tako je bilo i jučer. U ranim večernjim satima su vatrogasci DVD-a Orebić uočili čudna svjetla po južnim padinama Sv. Ilije, negdje otprilike u pola brda. Shvativši odmah o čemu se radi jedan vatrogasac s kolegom iz HGSS Stanice Orebić odlaze u selo Karmen, u podnožje Sv. Ilije, odakle uz pomoć megafona upozoravaju avanturiste da ostanu gdje jesu i čekaju pomoć. U međuvremenu je alarmiran i ostatak članova orebićke Stanice i vatrogasaca DVD-a Orebić, ukupno desetak ljudi, koji također kreću u akciju. Prva dvojica spasioca su vrlo brzo locirala trojicu mladih francuskih državljana te iste usmjerila prema sigurnom čime je akcija uspješno okončana. Treba napomenuti da su mladi Francuzi bili dobro opremljeni i u dobroj kondiciji i da je njihova greška u ovom slučaju bila posve nepotrebno i nepromišljeno spuštanje s vrha brda stazama koje nisu obilježene niti postoje u stvarnosti. U ovoj kao i u dosadašnjim akcijama do izražaja je došla profesionalnost i uigranost ekipa za spašavanje orebićke općine koja u mnogočemu doprinosi osjećaju sigurnosti turista kojih se još uvijek veliki broj nalazi na našem području – pišu iz orebićkog HGSS-a.

Izvor i foto: Facebook: HGSS, Stanica Orebić

Pročitajte još

UPISI Na Sveučilištu u Dubrovniku ostalo 260 slobodnih mjesta za jesenski rok

Dulist

DON IVO ZEČEVIĆ Osjećam da sam s nekim projektima tek započeo, a moramo otići

Leona Rašica

OBITELJ GRBIĆ PAJO Pomadore, poveruni, tikvice… U njih je sve eko!

Maria Prkut

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija