Natrag
16.1.2019 23:39

facebook

twitter

google

rss

dulist

NATJECANJE U LATVIJI Judaši se vratili s osam medalja

11.4.2018 @ 13:57 Dulist Sport
11;11

Podijelite:

Judaši Ura Nage uspješno su nastupili na natjecanju Young Stars – Jurmala 2018. prošlog tjedna u Latviji.

Devetnaest dubrovačkih judaša natjecalo se s vršnjacima iz baltičkih zemalja, Finske, Ukrajine, Rusije, Bjelorusije, Kazahstana i Kirgistana. Među više od 800 natjecatelja dubrovački judaši su osvojili osam odličja.

U kadetskom uzrastu zlato su osvojili Leon Đapić (-66 kg) i Gabriel Giljača (-90 kg), srebro Leon Konjevod (-66 kg) i broncu Mauricio Bratičević (-55 kg), dok su na korak od medalje sa izborenim 5. mjestom ostali Fran Kužnin (-50 kg) i Stijepo Kristović (+90 kg). U mlađekadetskom i dječjem uzrastu srebrnu medalju je osvojila Viktorija Bratičević (-28 kg), dok su bronce izborili Orlando Bratičević (-42 kg), Tina Lučić (-57 kg) i Gabriel Giljača (+81 kg). Peta mjesta su izborili Leo Kužnin, Andro Režić i Ivana Giljača, a svoje prve međunarodne nastupe na sjeveru Europe su ostvarili i Leon Krile, Ivo Kristović, Dominik Brigović, Ivan Hezonja, Andro Besjedica i Kristijan Konjevod.

Put u Latviju bila je prilika za natjecanje i zajedničke treninge s judašima koje nemaju priliku u ovoj dobi susretati na natjecanjima.

– Zbog toga već nekoliko godina se trudimo organizirati bar jedno putovanje izvan uobičajenog radijusa susjednih zemalja, kako bismo već u mlađim uzrastima upoznavali različite škole juda. Uz dvodnevno natjecanje, u Latviji smo imali priliku održati niz zajedničkih treninga u Rigi, posjetiti glavni grad ove baltičke zemlje, vidjeti najsjeverniji kip Orlanda/Rolanda, trčati po snijegom prekrivenim pješčanim plažama uz zaleđeni Baltik, širiti spoznaje i stjecati nova iskustva – poručili su iz kluba.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana