Sport

NASTUP SVIH UZRASTA Gimnastički klub Dubrovnik proslavio 15. rođendan

NASTUP SVIH UZRASTA Gimnastički klub Dubrovnik proslavio 15. rođendan

Gimnastički klub Dubrovnik slavi 15. rođendan, a ove su ga subote proslavili na poseban način, demonstracijom svih znanja i vještina malih gimnastičara u dvorani OŠ Mokošica. Program je započeo nastupom najmlađih članova kluba, grupe Gimnastičkog vrtića kojeg pohađaju djeca od 4 do 6 godina, a nastavio se nastupima svi grupa i uzrasta rekreacijskog i natjecateljskog programa. Mališani su tako pokazali vježbe na poligonima i štafetnim igrama koje inače izvode na redovitim treninzima. Upravo poligonske prepreke uvelike doprinose razvijanju motoričkih sposobnosti.

-Pokazali smo ove subote cijeli rekreacijski i natjecateljski program svih grupa iz Župe, Mokošice i Grada.  U našem klubu trenutno trenira 200 – tinjak djece uzrasta od dvije godine pa do srednje škole. Djecu uz mene treniraju još tri trenera i to Nikolina Knežević, Jure Klarić i Branimir Breškić – istaknula je trenerica i potpredsjednica kluba Karmen Matušić dodavši kako im je prvo sljedeće natjecanje u Splitu 22. ožujka.

Okupljenima se obratila i predsjednica Gradskog kotara Mokošica Nikolina Pozniak koja je čestitala klubu 15. godina postojanja.

-Grad uvijek daje podršku sportovima i klubovima u Mokošici. Svega ovoga ne bi bilo da nema naše djece. Mogu reći da Mokošica postaje riznica malih sportova i izuzetno dobrih postignuća – naglasila je Pozniak.

Inače, Gimnastički klub Dubrovnik osnovan je 2004. Broji oko 200 članova, djeluje na području Mokošice, Župe dubrovačke i Grada Dubrovnika. Rekreacijski program podijeljen je u više rekreacijskih skupina po dobi i to su baby gym, vrtić, mala škola gimnastike i škola gimnastike. Uz rekreacijski, postoji i natjecateljski dio kluba. Okupljeni članovi kluba, ali i njihovi ponosni roditelji imali su priliku vidjeti i nastup olimpijke Ane Đerek, a dodijeljenje su i zahvalnice, među ostalim i prvom treneru kluba Antonu Jurkiću. Proslavu je uveličao i dolazak prve generacije gimnastičarki.

 

Pročitajte još

[FOTO] PARSKI GO Održano 25. Europsko prvenstvo u Dubrovniku

Dulist

Iva Oberan, Petrunjela Pavić i Josip Bulić na Europskom prvenstvu u zagrebačkoj Areni

Dulist

Piturima gradonačelnik čestitao osvajanje duple krune

Dulist