Natrag
19.2.2019 16:11

facebook

twitter

google

rss

dulist

Nastavak suđenja za Vrtove sunca

18.4.2012 @ 13:23 Andrea Falkoni Račić Aktualno

Podijelite:

Na Županijskom sudu u Zagrebu za sutra je zakazan nastavak suđenja u aferi Vrtovi sunca u kojoj su optuženi Antun i Antoan Kralj, Pero Vićan te suci Pero Miloglav i Ivo Besjedica.

Očekuje se iznošenje nove procjena vrijednosti zemljišta od strane neovisnog sudskog vještaka, koje je sutkinja Koraljka Bumči prihvatila na zahtjev obrane zbog činjenice da je tužiteljstvo prethodno povećalo njegovu vrijednost.

Podsjetimo, USKOK je 9. studenog 2009. podigao optužnicu u aferi Vrtovi sunca, optuživši dubrovačke suce Miloglava i Besjedicu da su 2007. godine na poticaj vlasnika Konela zlorabili položaj i s Vrtova sunca skinuli plombu te Dubrovačkom primorju omogućili prodaju istog velikogoričkom poduzetnik Josipu Kordiću i upisivanje hipoteke za kredit od 120 milijuna eura.

 

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana