Kultura

Nastava u Prirodoslovnom muzeju

Već treću godinu zaredom u Prirodoslovnom muzeju Dubrovnik održava se program „Nastava u muzeju“ koji uključuje izvanučioničku nastavu, a usklađen je s nastavnim planom i programom biologije za osnovne i srednje škole.

Program se sastoji od predavanja i praktičnog dijela u kojem se koriste muzejski predmeti i svježi preparati za seciranje. U posljednjem dijelu ovogodišnjeg programa obrađena je nastavna jedinica „Mekušci“. Učenici su se imali priliku upoznati s osnovnim biološkim i ekološkim karakteristikama mekušaca s posebnim naglaskom na vrste iz Jadranskog mora te vidjeti jednu od najstarijih zbirki Muzeja, Zbirku mekušaca. Također, na svježim uzorcima dagnje promatrali su osnovne vanjske i unutrašnje karakteristike školjkaša.

U programu su sudjelovali učenici Gimnazije Dubrovnik, Biskupijske klasične gimnazije Ruđera Boškovića i osnovne škole Marina Getaldića. Programu su se ove godine priključili i studenti prve godine diplomskog studija Marikultura, Sveučilišta u Dubrovniku kojima je program poslužio kao dio praktične nastave iz kolegija Primijenjena malakologija. Voditeljica programa je Ana Kuzman, kustosica Prirodoslovnog muzeja Dubrovnik.
 
 

Pročitajte još

MIDSUMMER SCENE Monodrama o životu Vesne Parun na Lovrjencu

Dulist

DUBROVAČKI PAVILJON U Veneciji održan umjetnički razgovor Angele Richter i Marthe Wilson

Dulist

PROJEKT ‘RENESANSNI VRT’ I ove godine izvedbe u ljetnikovcu Bunić Kaboga

Dulist