Kultura

Nastava u Prirodoslovnom muzeju

Nastava u Prirodoslovnom muzeju

Već treću godinu zaredom u Prirodoslovnom muzeju Dubrovnik održava se program „Nastava u muzeju“ koji uključuje izvanučioničku nastavu, a usklađen je s nastavnim planom i programom biologije za osnovne i srednje škole.

Program se sastoji od predavanja i praktičnog dijela u kojem se koriste muzejski predmeti i svježi preparati za seciranje. U posljednjem dijelu ovogodišnjeg programa obrađena je nastavna jedinica „Mekušci“. Učenici su se imali priliku upoznati s osnovnim biološkim i ekološkim karakteristikama mekušaca s posebnim naglaskom na vrste iz Jadranskog mora te vidjeti jednu od najstarijih zbirki Muzeja, Zbirku mekušaca. Također, na svježim uzorcima dagnje promatrali su osnovne vanjske i unutrašnje karakteristike školjkaša.

U programu su sudjelovali učenici Gimnazije Dubrovnik, Biskupijske klasične gimnazije Ruđera Boškovića i osnovne škole Marina Getaldića. Programu su se ove godine priključili i studenti prve godine diplomskog studija Marikultura, Sveučilišta u Dubrovniku kojima je program poslužio kao dio praktične nastave iz kolegija Primijenjena malakologija. Voditeljica programa je Ana Kuzman, kustosica Prirodoslovnog muzeja Dubrovnik.
 
 

Pročitajte još

[FOTO] UNIŠTENJE U FLORI Prva izložba Josipe Vlašić

Dulist

KONCERTI U TAJNIM VRTOVIMA Kvartet Sorkočević ispred Kuće Bukovac

Dulist

ZAPOČELO DUBROVAČKO GLAZBENO PROLJEĆE Puna crkva Male Braće na prvom koncertu

Dulist