Natrag
23.2.2019 06:38

facebook

twitter

google

rss

dulist

Nastava u Prirodoslovnom muzeju

16.12.2013 @ 17:41 Baldo Marunčić Kultura
7;7

Podijelite:

Već treću godinu zaredom u Prirodoslovnom muzeju Dubrovnik održava se program „Nastava u muzeju“ koji uključuje izvanučioničku nastavu, a usklađen je s nastavnim planom i programom biologije za osnovne i srednje škole.

Program se sastoji od predavanja i praktičnog dijela u kojem se koriste muzejski predmeti i svježi preparati za seciranje. U posljednjem dijelu ovogodišnjeg programa obrađena je nastavna jedinica „Mekušci“. Učenici su se imali priliku upoznati s osnovnim biološkim i ekološkim karakteristikama mekušaca s posebnim naglaskom na vrste iz Jadranskog mora te vidjeti jednu od najstarijih zbirki Muzeja, Zbirku mekušaca. Također, na svježim uzorcima dagnje promatrali su osnovne vanjske i unutrašnje karakteristike školjkaša.

U programu su sudjelovali učenici Gimnazije Dubrovnik, Biskupijske klasične gimnazije Ruđera Boškovića i osnovne škole Marina Getaldića. Programu su se ove godine priključili i studenti prve godine diplomskog studija Marikultura, Sveučilišta u Dubrovniku kojima je program poslužio kao dio praktične nastave iz kolegija Primijenjena malakologija. Voditeljica programa je Ana Kuzman, kustosica Prirodoslovnog muzeja Dubrovnik.
 
 

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana