Politika

‘Nasilje među taksistima nije od jučer. Najnoviji incident nije posljedica liberalizacije tržišta’

'Nasilje među taksistima nije od jučer. Najnoviji incident nije posljedica liberalizacije tržišta'

Nasilje među taksistima, Uber, gužve, liberalizacija autotaksi tržišta… Teme su koje se nisu mogle izbjeći na današnjoj sjednici Gradskog vijeća i to na prvoj točki dnevnog reda – vijećnička pitanja. Gradonačelnik Mato Franković istaknuo je kako nasilje u prometu nije od jučer te kako nije iznenađen jučerašnjim incidentom između taksista i vozača Ubera.

-Nasilje u prometu nije od jučer od strane pojedinih taksi vozača, događalo se i prije 5 i prije 10 godina. Jesmo li zaboravili kad se prije 4 godine taksist zaletio u drugog jer mu je oteo goste, kad je ispred Palacea blokirao put svome kolegi iz istog razloga. Tada je, za razliku od danas, Grad imao modele sankcionirati sve takve izvršitelje, a danas poput nemoćnog promatrača stoji sa strane i promatra što se događa u prometu – rekao je gradonačelnik odgovarajući na pitanje vijećnika Jadrana Barača (SDP) kojega je zanimalo postoji li zakonsko uporište za ograničavanje prometa u zoni povijesne jezgre.

-Nisam protiv Ubera, ali jesam protiv ovolikog broja taksi vozila jer to infrastruktura Dubrovnika ne može podnijeti. Teško ćemo mi napraviti novu cestu i nećemo doći do rješenja osim ako ne uvedemo određene zabrane na području pojedinih ulica, a to mora biti usklađeno sa zakonom. Nisam rekao da ćemo zabraniti isključivo Uber, možda zabranimo i taksistima, ali to nam je jedino rješenje za budućnost. No, ne možemo ga donijeti preko noći, a zone posebnog režima nisu novina po svjetskim gradovima – rekao je gradonačelnik dodavši kako se jučerašnji incident nije dogodio zbog liberalizacije tržišta.

 

Pročitajte još

PROFESORICI SE PRIDRUŽIO I PROFESOR Uz Šuicu, i Legaz bi u Europu!

Dulist

RASKOL U MOSTU Marija Selak Raspudić: ‘Miletić se javno ogradio od mene’

Dulist

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist