Natrag
22.2.2019 05:51

facebook

twitter

google

rss

dulist

‘Nasilje među taksistima nije od jučer. Najnoviji incident nije posljedica liberalizacije tržišta’

6.7.2018 @ 13:02 Andrea Falkoni Račić Politika

Podijelite:

Nasilje među taksistima, Uber, gužve, liberalizacija autotaksi tržišta… Teme su koje se nisu mogle izbjeći na današnjoj sjednici Gradskog vijeća i to na prvoj točki dnevnog reda – vijećnička pitanja. Gradonačelnik Mato Franković istaknuo je kako nasilje u prometu nije od jučer te kako nije iznenađen jučerašnjim incidentom između taksista i vozača Ubera.

-Nasilje u prometu nije od jučer od strane pojedinih taksi vozača, događalo se i prije 5 i prije 10 godina. Jesmo li zaboravili kad se prije 4 godine taksist zaletio u drugog jer mu je oteo goste, kad je ispred Palacea blokirao put svome kolegi iz istog razloga. Tada je, za razliku od danas, Grad imao modele sankcionirati sve takve izvršitelje, a danas poput nemoćnog promatrača stoji sa strane i promatra što se događa u prometu – rekao je gradonačelnik odgovarajući na pitanje vijećnika Jadrana Barača (SDP) kojega je zanimalo postoji li zakonsko uporište za ograničavanje prometa u zoni povijesne jezgre.

-Nisam protiv Ubera, ali jesam protiv ovolikog broja taksi vozila jer to infrastruktura Dubrovnika ne može podnijeti. Teško ćemo mi napraviti novu cestu i nećemo doći do rješenja osim ako ne uvedemo određene zabrane na području pojedinih ulica, a to mora biti usklađeno sa zakonom. Nisam rekao da ćemo zabraniti isključivo Uber, možda zabranimo i taksistima, ali to nam je jedino rješenje za budućnost. No, ne možemo ga donijeti preko noći, a zone posebnog režima nisu novina po svjetskim gradovima – rekao je gradonačelnik dodavši kako se jučerašnji incident nije dogodio zbog liberalizacije tržišta.

 

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana