Natrag
23.4.2019 16:56

facebook

twitter

google

rss

dulist

Napokon lakše do viza

1.10.2013 @ 20:58 Mia Njavro Zanimljivosti

Podijelite:

Europska komisija priprema izmjene viznog režima do kraja godine kako bi se pojednostavnio dolazak turista iz rastućih gospodarstava poput Kine i Rusije.

Ova informacija uvelike bi mogla pomoći hrvatskom turizmu, koji je ove godine zabilježio pad turista iz Rusije, a prema podacima Komisije, turisti iz zemalja izvan EU-a tijekom 2011. u Uniji su potrošili oko 400 milijardi eura, prenosi PoslovniPuls.

Procjenjuje se da bi do 2020. taj iznos narastao na 5 tisuća milijardi eura. Komisija je u povodu Svjetskog dana turizma, koji se obilježava 27. rujna, objavila da je broj međunarodnih turističkih dolazaka u Europu porastao za pet posto u prvih šest mjeseci ove godine. Hrvatska je, recimo, zabilježila porast od 5,4  posto u dolascima i 3,3 posto u noćenjima u odnosu na 2012. U kolovozu ove godine zabilježila je rast od 10 posto registriranih dolazaka u odnosu na lanjski kolovoz, navodi Komisija.

Komentari

O autoru: Mia Njavro

Diplomirana novinarka i magistrica komunikologije. U slobodno vrijeme pišem, u radno vrijeme pišem. Prestala sam skupljati salvete, a najčešće se bavim temama od životne važnosti, kao što su filmovi, glazba i društveni mediji.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana