Aktualno

Nakon ulaska u EU, bit će olakšan ulazak turista

 
Godišnja skupština najveće nezavisne udruge turističkog prometa u Njemačkoj Schmetterling otvorena je danas u hotelu Libertas Rixos.

Na početku zasjedanja  prezentirana je turistička ponuda Hrvatske, Dubrovačko-neretvanske županije i Dubrovnika, koju je predstavio direktor predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Njemačkoj, Mato Radić.

Važno je napomenuti da su na skupu udruge Scmetterling nazočni predstavnici najvažnijih njemačkih touroperatora : Thomas Cook, Neckermann, FTI, TUI i dr.

Udruga Schmetterling najveća je nezavisna udruga turističkog prometa u Njemačkoj. Schmetterlingu pripadaju i najveće nezavisne međunarodne udruge turoperatora, s više od 3.500 turističkih ureda u Europi, kao i grana tehnologije s prvim potpunim paketom usluga tehnologije za putničke urede u Europi. Ovo obiteljsko poduzeće osnovao je 1970. godine Willi Müller, zapošljava preko 450 djelatnika, a godišnji proračun iznosi 1,6 milijardi eura.

Na pitanje o ulasku Hrvatske u EU, predsjednik udruge Schmetterling, Willi Müller odgovorio je:

– Time što neće biti granica, a ni formalnosti, olakšat će se ulazak turista u Hrvatsku – istaknuo je. Što se pak tiče iskustava koje Dubrovnik dobiva ovom godišnjom skupštinom naglasio je:  

– Dubrovnik ima starinu i povijest i nema što učiti od Njemaca, samo u servisu i u uslugama koje su bitne kako bi njemački državljani i dalje dolazili.

– Namjerno smo izabrali Dubrovnik i nadamo se da će nakon  ovakve skupštine booking još više porasti-zaključio je Müller.
 

Pročitajte još

OPG OBITELJI BUCONIĆ Mati Kate je ‘doktorica za artičoke’, a ni jagode nisu za bacit’!

Mia Njavro Banić

Važna obavijest redakcije DuLista

Dulist

Od petka aktivne dodatne linije iz Dubrovnika prema Zagrebu

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija