Aktualno

Nakon ulaska u EU, bit će olakšan ulazak turista

 
Godišnja skupština najveće nezavisne udruge turističkog prometa u Njemačkoj Schmetterling otvorena je danas u hotelu Libertas Rixos.

Na početku zasjedanja  prezentirana je turistička ponuda Hrvatske, Dubrovačko-neretvanske županije i Dubrovnika, koju je predstavio direktor predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Njemačkoj, Mato Radić.

Važno je napomenuti da su na skupu udruge Scmetterling nazočni predstavnici najvažnijih njemačkih touroperatora : Thomas Cook, Neckermann, FTI, TUI i dr.

Udruga Schmetterling najveća je nezavisna udruga turističkog prometa u Njemačkoj. Schmetterlingu pripadaju i najveće nezavisne međunarodne udruge turoperatora, s više od 3.500 turističkih ureda u Europi, kao i grana tehnologije s prvim potpunim paketom usluga tehnologije za putničke urede u Europi. Ovo obiteljsko poduzeće osnovao je 1970. godine Willi Müller, zapošljava preko 450 djelatnika, a godišnji proračun iznosi 1,6 milijardi eura.

Na pitanje o ulasku Hrvatske u EU, predsjednik udruge Schmetterling, Willi Müller odgovorio je:

– Time što neće biti granica, a ni formalnosti, olakšat će se ulazak turista u Hrvatsku – istaknuo je. Što se pak tiče iskustava koje Dubrovnik dobiva ovom godišnjom skupštinom naglasio je:  

– Dubrovnik ima starinu i povijest i nema što učiti od Njemaca, samo u servisu i u uslugama koje su bitne kako bi njemački državljani i dalje dolazili.

– Namjerno smo izabrali Dubrovnik i nadamo se da će nakon  ovakve skupštine booking još više porasti-zaključio je Müller.
 

Pročitajte još

Na Elafitima zabilježen prvi masovni pomor palastura u Hrvatskoj!

Dulist

U ponoć počinje izborna šutnja, u nedjelju biramo europarlamentarce

Dulist

VODIČ ZA EU IZBORE Kome ćete u nedjelju dati preferencijalni glas?

Dulist