Natrag
21.2.2019 10:50

facebook

twitter

google

rss

dulist

Nakon klauzure: Neće izbori početi bez HDZ-a

4.3.2013 @ 21:36 Mia Njavro Politika
2;2

Podijelite:

Na županijskoj razini HDZ ide u koaliciju sa HSU-om, HSP-om dr. Ante Starčević i HSLS – om, rekao nam je predsjednik županijskog HDZ-a Branko Bačić nakon večerašnje prve klauzure, koja je održana u Vrtovima sunca.

– Zasjedao je i Županijski odbor te smo usvojili koalicijski sporazum između HDZ-a, HSU-a, HSP-a dr. Ante Starčević i HSLS-a. Sutra ćemo u 11 sati i 30 minuta u hotelu Park potpisati koalicijski sporazum za Županijsku skupštinu, a kao kandidata za župana podržavamo Nikolu Dobroslavića – istaknuo je za duList Branko Bačić.

Na večerašnjoj klauzuri prisustvovalo je oko 160 članova HDZ-a, a razgovaralo se o nadolazećim lokalnim izborima.

– Raspravljali smo o tome što je do sada učinjeno, imenovani su izborni stožeri, rade se izborni programi. Upoznali smo članstvo  s novom zakonskom regulativom za izbore te smo održali edukaciju o Zakonu o financiranju. Usvojili smo izborni program koji je večeras prezentiran. On će se još dorađivati, a uskoro će biti prezentiran javnosti. Također mo raspravljali i o izborima za EU parlament kako bi 14. travnja izašli što spremniji i na te izbore – naglasio je Bačić.

Kandidat HDZ-a za gradonačelnika Grada Dubrovnika još uvijek nije poznat.

– Predsjednica dubrovačkog HDZ-a rekla je da će on biti poznat kroz nekoliko narednih dana, dok su svi ostali kandidati za gradonačelnike i načelnike poznati. Vrlo brzo, kroz 10-ak dana, kada se izabere kandidat HDZ-a za dubrovačkog gradonačelnika, ići ćemo u zajedničko predstavljanje svih kandidata – dodao je zaključivši:

– Ovaj sastanak bio je svojevrsna priprema i edukacija pred početak kampanje sa izbornim zakonodavstvom, izbornim programom i koalicijskim sporazumom.

Predsjednica dubrovačkog HDZ-a Dubravka Šuica po završetku klauzure rekla nam je kako će HDZ svog kandiata za dubrovačkog gradonačelnika predstaviti u zakonskom roku.

– Neće početi izbori bez HDZ-a, koji itekako promišlja – naglasila je Dubravka Šuica.

Komentari

O autoru: Mia Njavro

Diplomirana novinarka i magistrica komunikologije. U slobodno vrijeme pišem, u radno vrijeme pišem. Prestala sam skupljati salvete, a najčešće se bavim temama od životne važnosti, kao što su filmovi, glazba i društveni mediji.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana