Natrag
23.5.2018 14:41

facebook

twitter

google

rss

dulist

Najveći potencijal u kongresnom turizmu

18.7.2012 @ 13:16 Baldo Marunčić Aktualno
3;3

Podijelite:

Jutros je održano prvo regionalno druženje Hrvatske udruge profesionalaca kongresnog turizma pod nazivom MIM DBV (Meeting Industry Meeting Dubrovnik).

 – Lijepo se družiti, ali nas prije svega okuplja biznis – kazao je tajnik udruge Slaven Reljić, dodavši kako je kongresni turizam nedovoljno prisutan i općenito mu se daje malo značenja.
 
– Najveći potencijal leži u našem segmentu turizma i želimo potaknuti diskusiju o svim problemima. Bez sinergije uspjeh nije moguć – istaknuo je Reljić.
 
Dopredsjednik udruge Ranko Filipović kazao je kako udruga najviše radi na širokoj promociji u medijima. Formiran je Savjetodavni odbor, izrađena internetska stranica, a održan je i jedan okrugli stol kao prvo nacionalno okupljanje profesionalaca u kongresnom turizmu.
 
Filipović se požalio kako je izostala dinancijska pomoć Ministarstva turizma za tri planirana projekta edukacije.
 
Udruga je osnovana u proljeće 2011. godine i do sada je okupila najveći dio struke, profesionalce iz svih dijelova kongresne industrije. Osnovni ciljevi rada udruge su razvoj i postizanje izvrsnosti u struci, a time i bolji imidž i pozicioniranje Hrvatske kao kongresne i incentive destinacije.
 
Udruga ima podršku Ministarstva turizma, Hrvatskog kongresnog i incentive ureda, županijskih i gradskih kongresnih i incentive ureda, sličnih udruga i organizacija u turizmu, obrazovnih institucija, medija, a ponajviše profesionalaca koji se izravno bave kongresnim i incentive poslovima. Također, Udruga je nedavno postala i punopravni član Europske federacije udruga kongresne industrije (EFAPCO) kao jedini član iz regije.
 
Na neformalnom druženju razgovaralo se i o kongresnom centru, nedostatku kapaciteta i poduzetničkog duha, suradnji s regionalnim kongresnim uredima…
 
Udruga zasad ima 65 članova, a regionalna povjerenica HUPKT-a za dubrovačku regiju je Nika Marušić.

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana