Sport

NAJSTARIJI BRIDŽIST SVIJETA Jerko Kovač za Guinessa

NAJSTARIJI BRIDŽIST SVIJETA Jerko Kovač za Guinessa

Hrvatski bridž savez organizira prigodni turnir u čast 102. rođendana Jerka ‘Jerrya’ Kovača, najstarijeg aktivnog igrača bridža na svijetu, što će potvrditi i Guinessova knjiga rekorda.

Turnir se igra u nedjelju, 15. ožujka, a kako se ističe u priopćenju za medije, Kovač je prema dostupnim informacijama najstariji aktivni natjecatelj u bridžu na svijetu, ako ne i u bilo kojem sportu.

– Zatražili smo i službenu potvrdu od Guinessove knjige rekorda, koja nas je obavijestila da je dosadašnji rekord bio 101 godina, a nastupom na ovome turniru Kovač će i službeno postati najstariji aktivni bridžist na svijetu – ističu iz Hrvatskog bridž saveza.

Turniru će prisustvovati predstavnici Europske Bridž Lige (EBL) koji će Jerku Kovaču uručiti svečane plakete u ime Europske i svjetske bridž federacije. Prigodne darove i čestitke uputit će i predstavnici HOO-a, grada Dubrovnika, te Jurica Carić, predsjednik Hrvatskog bridž saveza, u ime organizatora.

Jerko Kovač jedan je od osnivača bridž kluba Dubrovnik. Nastupa aktivno u timovima na kupu i ligi. Rođen je 12. 3.1913. godine u Posušju te je izučivši urarski zanat u Sarajevu i Dubrovniku preuzeo trgovinu na Sušaku. Drugi svjetski rat ga je odveo u Zagreb, a po završetku je otišao u SAD, nakon dvije godine provedene u izbjegličkom logoru u Italiji. U Americi je krenuo ispočetka i pokrenuo vlastiti posao sa satovima i trgovinom.
Živi pola godine u Los Angelesu, a pola u Dubrovniku.

Igra bridž preko šezdeset godina uz svoju suprugu koja je bila i ACBL Life Master.

Pročitajte još

[FOTO] PARSKI GO Održano 25. Europsko prvenstvo u Dubrovniku

Dulist

Iva Oberan, Petrunjela Pavić i Josip Bulić na Europskom prvenstvu u zagrebačkoj Areni

Dulist

Piturima gradonačelnik čestitao osvajanje duple krune

Dulist