Natrag
26.5.2018 19:26

facebook

twitter

google

rss

dulist

Najprodavaniji violinist svih vremena na Igrama

20.7.2012 @ 13:51 Andrea Falkoni Račić Kultura
2;2

Podijelite:

Jedan od vodećih svjetskih virtuoza, britanski violinist Nigel Kennedy nastupit će sa svojim kvintetom i atraktivnim jazz programom u nedjelju, 22. srpnja u 21:30 sati na taraci tvrđave Revelin u sklopu Vip programa

63. Dubrovačkih ljetnih igara.

Štićenik Yehudija Menuhina, 'enfant terrible' svjetske klasične glazbene scene – Nigel Kennedy već više od četvrt stoljeća znan je kao jedan od vodećih svjetskih virtuoza i jedan od najvećih violinističkih zvijezda današnjice.

Njegov jedinstveni talent, svjež pogled na klasični i suvremeni repertoar i golema pozornost koju mu mediji posvećuju, učinili su ga „najprodavanijim“ violinistom svih vremena. Sa svojim kvintetom, kojeg uz Kennedyja na violini čine još Piotr Wylezol na glasoviru i orguljama, Adam Kowalewski na basu, Krzysztof Dziedzic, bubnjevi i udaraljke te Tomasz Grzegorski na saksofonu, za ovu posebnu izvedbu na 63. Dubrovačkim ljetnim igrama, izvest će raznolik repertoar sačinjen od Kennedyjevih originala, obrada pjesama drugih umjetnika te djela iz standardnog repertoara.
 
Ulaznice za ovu jedinstvenu jazz večer na Revelinu s ekscentričnim Nigel Kennedyjem dostupne su po cijenama od 200, 300, 350 i 400 kn online na dubrovnik-festival.hr te u prodajnim uredima u Festivalskoj palači i na Stradunu.

Press DLJI

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana