Sport

Najbolji sportaši Ivana Šutalo i Nikša Dobud

Najbolji sportaši Ivana Šutalo i Nikša Dobud

Nikša Dobud, kapetan Vaterpolskog kluba Jug Croatia osiguranje, olimpijski pobjednik i zlatni u Svjetskoj ligi te s klubom prvak Hrvatske najuspješniji je sportaš Grada Dubrovnika u tradicionalnom izboru Dubrovačkog saveza sportova, dok je najuspješnijom sportašicom proglašena Ivana Šutalo, članica Judo kluba Dubrovnik, juniorska doprvakinja Europe, seniorska doprvakinja Hrvatske, mlađe seniorska prvakinja Hrvatske i juniorska prvakinja Hrvatske.

Proglašenje najuspješnijih sportaša održano je večeras u hotelu Excelsior, a birala se i najbolja muška i ženska momčad, trener, a nagrade su dodijeljene i svim mladim dubrovačkim sportašima koji su protekle godine bili državni prvaci i(li) pobjednici Hrvatskog kupa.

Najuspješnija momčad su seniori Auto kluba Dubrovnik Racing, najuspješnija ženska ekipa seniorke Ženskog vaterpolskog kluba Jug, dok je najuspješniji trener Elvis Fatović. Najbolji sportaš s invaliditetom je Mihovil Španja a njegov trener Dean Kontić najuspješniji trener sportaša s invaliditetom.

Nagradu za životno djelo dobio je Ivica Grgić, dugogodišnji natjecatelj, trener i član uprave Veslačkog kluba Neptun,koji je više od 50 godina u klubu.

Priznanja su dobili i dubrovački sportaši koji trenutno igraju za druge klubove, a postižu značajne rezultate i to tenisačica Ana Konjuh, košarkaši Ante Tomić i Mario Hezonja, te plivačica Sanje Jovanović.

Pročitajte još

[FOTO] PARSKI GO Održano 25. Europsko prvenstvo u Dubrovniku

Dulist

Iva Oberan, Petrunjela Pavić i Josip Bulić na Europskom prvenstvu u zagrebačkoj Areni

Dulist

Piturima gradonačelnik čestitao osvajanje duple krune

Dulist