Hrvatska

NAJBOLJI POTROŠAČI Najavljeno povećanje dolazaka ruskih turista u Hrvatsku

Zajednica zdravstvenog turizma HGK nastupa na 25. Međunarodnom turističkom sajmu ‘Moscow International Travel & Tourism Exhibition (MITT)’.

Radi se o najvećem turističkom sajmu Ruske Federacije, koji godišnje posjeti više od 40.000 posjetitelja, a predstavlja se 187 zemalja i regija te više od 1.900 tvrtki. Ključno je to mjesto za otvaranje sezone i sklapanje poslova u turizmu.

Prema riječima Rajka Ružičke, direktora Predstavništva HTZ-a u Moskvi, Hrvatska je prošle godine zabilježila 133.000 dolazaka i 955.000 noćenja ruskih turista, što u usporedbi s 2016. godinom predstavlja snažan porast od 12 posto u dolascima te 10 posto u noćenjima.

– Negativan trend dolazaka je zaustavljen, no i dalje smo daleko od rekordne 2012. godine kada su u pitanju dolasci i noćenja ruskih turista. Tada je bilo 196.000 dolazaka i 1.578.000 noćenja turista iz Ruske Federacije –  ističe direktor Predstavništva HTZ-a, dodavši da su ruski turisti među najboljim potrošačima na Jadranu te da dnevno u prosjeku potroše 121 euro.

– Informacije s terena nam pokazuju da će već u predsezoni biti 15 posto više ruskih turista, čemu doprinosi ulaganje u sve turističke sektore, a u skladu sa strategijom Ministarstva turizma RH veliki je potencijal u zdravstvenom turizmu. To je sjajna najava jer visoko povećanje dolazaka ruskih turista u Hrvatsku može značajno doprinijeti rastu sektora, ali i općenito hrvatskog BDP-a -zaključuje Ružička.

S ciljem promidžbe zdravstvenog turizma Republike Hrvatske turistička agencija Atlantis travel organizirala je nastup hrvatskih zdravstvenih centara i klinika. Predstavili su Naftalan, Stubičke Toplice, Toplice Sveti Martin, Daruvarske toplice, Talasoterapiju Opatija te klinike: Sveta Katarina, Magdalena, IVF, Akromion, IQCure te hoteli Maestral Dubrovnik i NP Brijuni, dok je klinika Radiochirurgija nastupila samostalno na izložbenom prostoru svojih partnera za rusko tržište.

Sajam se održava u razdoblju od 13.-15. ožujka, a na izložbenom prostoru Hrvatske turističke zajednice, kao suizlagači nastupaju TZ Grada Zagreba, NP Plitvička jezera, Lošinj Hotels & Villas, Atlantis Travel, LifeClass Sv.Martin, klinika Better Life IQCure, TZŽ Međimurska i Predstavništvo HGK u Ruskoj Federaciji.

 

Pročitajte još

OPASNI PO ZDRAVLJE Od početka godine s polica trgovina povučeno 47 proizvoda

Dulist

UPUTE MINISTARSTVA Čak 992 škole žele produljenje nastavne godine

Dulist

NEIZVJESNA UTRKA ZA PANTOVČAK Tri kandidata borit će se za svaki glas

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija