Natrag
19.2.2019 16:09

facebook

twitter

google

rss

dulist

Najbolje hrvatske klape i ove godine na Stradunu

11.7.2013 @ 18:49 Baldo Marunčić dulist IN

Podijelite:

U utorak, 23. srpnja na Stradunu će se održati koncert klapske pjesme na kojem će Dubrovčanima i gostima grada zapjevati klape Cambi, Rišpet, Maslina, Sv. Juraj HRM, Šufit te domaće snage, klapa Kaše.

– Nakon niza odličnih i unaprijed rasprodanih koncerata vrhunskih nam klapa u organizaciji Scardone, najbolje hrvatske klape sele u Dubrovnik. Tamo će u rajskom ambijentu Dubrovnika i među patinom ovjenčanim starim zdanjima, udahnuti dušu stoljetnom kamenu starim i novim izvedbama klapske pisme, zaštićene nam glazbene baštine – stoji u objavi organizacijskog tima.

Klape će na koncertu u Dubrovniku proslaviti svoje uspjehe: klapa „Cambi“ uspješnu turneju po SAD-u i dva osvojena Porina, klapa „Rišpet“ osvojeni „Grand prix Split 2013“ za pjesmu „Ćaća“ i nagradu za “Lumin“ kao najemitiraniju pjesmu Splita 2012., klapa „Sv. Juraj – HRM“ izlazak novog albuma „Kraljica mora“, klapa „Šufit“ klapski megahit „Ne diraj moju ljubav“, a slavna klapa „Maslina“ odlazak na  slovensku turneju. Ovim poznatim klapama pridružit će se i dubrovačka klapa Kaše, koja u proteklo vrijeme niže koncertne i festivalske uspjehe.

Podsjetimo kako se sličan koncert održao i prošle godine, gdje se okupilo više od 2000 slušatelja. Izdavačka kuća Scardona, zajedno sa Gradom Dubrovnik i TZ Dubrovnik učinila je ovaj spektakl tradicionalnim. Voditelji ovog spektakularnog koncerta bit će Oliver Mlakar i Ana Brbora Hum.

– Interes  za ovaj koncert je velik kao i za sve naše dosadašnje koncerte, pa preporučujemo svima da na vrijeme osiguraju svoju ulaznicu – poručuju organizatori.

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana