DuList IN

Nagrađivani ‘Okus cementa’ stiže u Visiju, porazgovarajte s redateljem Kalthoumom

Nagrađivani 'Okus cementa' stiže u Visiju, porazgovarajte s redateljem Kalthoumom

Sirijski redatelj Ziad Kalthoum stiže u Hrvatsku predstaviti ‘Okus cementa’, film koji je osvojio nebrojene nagrade te srca publike i kritike. Kalthoum će danas gostovati i u Dubrovniku u kino dvorani Visia, a nakon projekcije, koja je planirana za 20 sati, slijedi razgovor s redateljem!

‘Okus cementa’ je vizualno izniman nagrađivani filmski portret sirijskih izbjeglica koje u Bejrutu rade na gradilištu budućeg nebodera. Odsječeni od domovine i pod restrikcijama libanonske vlade, radnici žive od danas do sutra, bez mogućnosti povratka kućama. Jedini kontakt s vanjskim svijetom je otvor kroz koji ujutro izađu kako bi počeli novi radni dan. Odsječeni od domovine, uvečer se okupljaju oko malog televizora kako bi saznali novosti iz Sirije. U strahu i sa strepnjom podnose uskraćivanje najosnovnijih ljudskih i radničkih prava nadajući se drugačijem životu.

‘Audiovizualno remek djelo’, ‘Zapanjujuća meditacija o izgradnji i uništavanju’, ‘Snažan film pun nade koji nikog ne ostavlja ravnodušnim“, samo je dio recenzija filmskih kritičara iz inozemnog tiska. Okus cementa osvojio je niz značajnih filmskih nagrada. Uz Grand Prix festivala Visions du Réel osvojio je nagradu Harrell Međunarodnog filmskog festivala u Camdenu, a bio je nominiran za Cinema Eye te prednominiran za Europsku filmsku nagradu.

Pročitajte još

‘Župski pjat’ počeo đirom po vinogradu i radionicom o rogaču

Dulist

Revelin osvojio 25. mjesto na ljestvici Top 100 klubova DJ Maga

Dulist

Iako mu je prva godina, ‘Župski pjat’ već se može nazvati – tradicionalnim festivalom!

Dulist