Natrag
23.2.2019 10:17

facebook

twitter

google

rss

dulist

Nagrada hrvatskog glumišta Marjanu Nejašmiću Baniću i Prohićevom ‘Pjerinu’ u produkciji KMD-a

25.11.2018 @ 8:30 Dulist Kultura

Podijelite:

Strukovne nagrade Hrvatskog društva dramskih umjetnika za najbolja ostvarenja iz područja dramske, radio i televizijske umjetnosti dodijeljene su sinoć na ceremoniji u zagrebačkom HNK.

Nagrada za izuzetno ostvarenje mladih umjetnika do 28 godina pripala je Dubrovčaninu Marjanu Nejamšiću Baniću za ulogu Korovođe u predstavi ‘Orestija’ Eshila u režiji Dejana Projkovskog i produkciji Hrvatskoga narodnoga kazališta u Splitu za 64. Splitsko ljeto.

Nagradu za najbolji praizvedeni suvremeni hrvatski dramski tekst ili najbolju dramatizaciju, adaptaciju, dramaturšku obradu teksta ili dramaturgiju predstave dobio je Ozren Prohić za tekst ‘Pjerin’ Marina Držića izveden u produkciji Kazališta Marina Držića iz Dubrovnika.

Podsjetimo, u kategoriji za najbolju predstavu u cjelini bila je nominirana i opereta ‘Kod bijelog konja’ Ralpha Benatzkyja u režiji Dubrovčanina Roberta Boškovića i izvedbi Hrvatskoga narodnoga kazališta u Osijeku. Robert je bio nominiran i u kategoriji za najbolje redateljsko, dirigentsko ili koreografsko ostvarenje. U istoimenoj predstavi Jana Pogrmilović za ulogu Ottilie dobila je nominaciju za izuzetno ostvarenje mladih umjetnika do 30 godina u kategoriji operete ili mjuzikla.

Za sporednu žensku ulogu nominirana je bila i Nataša Kopeč za ulogu Olive u predstavi ‘Pod balkonima’ Ranka Marinkovića u režiji Darija Harjačeka i izvedbi festivalskog dramskog ansambla u produkciji 69. Dubrovačkih ljetnih igara.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana