Natrag
20.3.2019 03:44

facebook

twitter

google

rss

dulist

Nadzorni odbor HEP-a odobrio zaduženje

20.10.2011 @ 15:25 Baldo Marunčić Aktualno

Podijelite:

Nadzorni odbor HEP-a izglasao je zaduženje kod Europske banke za obnovu i razvoj u visini 123 milijuna eura za gradnju hidroelektrane Ombla, uprkos tome što je bančina analiza pokazala da je projekt rizičan i komercijalno posve neisplativ, piše energetika-net.com.

Kako se navodi u tekstu urednice Nine Domazet, banku pri odobravanju kredita ne zanima na što će ga Elektroprivreda trošiti i koliko je projekt objektivno rizičan, što je prilično neobično za jednu razvojnu banku koja bi se trebala voditi malo drugačijim postulatima.

“Jesu li gospoda u Nadzornom odboru imala na raspolaganju sve podatke o HE Ombla ili samo HEP-ovu verziju priče? Pravo je pitanje koliko će se zapravo ulupati u eksperimentalnu podzemnu elektranu, gdje građevinski radovi nose 70 do 80% vrijednosti projekta. Radovi se izvode u kršu, slično kao za HE Lešće, koja je s planiranih 70 milijuna eura poskupila na gotovo 100 milijuna eura. Treba se zapitati koliko može koštati obuzdavanje ogromnog podzemnog jezera i to u kršu? Svaki, pa i najluđi scenarij je moguć.”, ističe u svom osvrtu Nina Domazet.

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana