Županija

NA SJEDNICI O ‘ALEJI BANKOMATA’ Je li koncesionar u Uvali dobio odobrenje županije?

NA SJEDNICI O 'ALEJI BANKOMATA' Je li koncesionar u Uvali dobio odobrenje županije?

I na 11. sjednici Županijske skupštine bilo je, među ostalim, riječi o bankomatima. Naime, vijećnik Maro Kristić podsjetio je na pisanje DuLista o ‘aleji’ bankomata u Uvali Lapad te je upitao župana Nikolu Dobroslavića je li tamošnji koncesionar dobio odobrenje Županije koja mu je na tom području dodijelila koncesiju za postavljanje ovih bankomata s obzirom da ova točka, prema Kristićevim riječima, nikada nije bila na sjednici Skupštine.

Župan Dobroslavić naglasio je kako takvo pitanje u pravilu nije u nadležnosti Županije, kako koncesionar u Uvali plaća jako visoku svotu, ali da to ne podrazumijeva nikakva veća prava koja nisu definirana ugovorom. Dobroslavić je istaknuo kako nije siguran treba li postavljanje bankomata biti dio ugovora o koncesiji.

Vijećnik Kristić rekao je kako zasigurno bankomati nisu predmet koncesije, ali kako treba provjeriti jesu li postavljeni uz odobrenje Županije te ukoliko se uspostavi da odobrenja nije bilo, da ih se treba ukloniti.

Podsjetimo, sredinom lipnja DuListu je u điru Uvalom Lapad za oko zapeo njezin najnoviji ‘ures’ koji se može vidjeti gotovo svakih deset metara. Radi se o ‘progresivnoj vrsti’, najčešće plavo – žute boje. Naime, bankomati tvrtke EuroNet postali su tako učestala pojava na ovoj promenadi da bi ona slobodno mogla nositi naziv ‘Aleja bankomata’. Zanimljivo, komentari se na račun tzv. nagrđivanja omiljenog lapadskog šetališta za razliku od onih u svezi Straduna ne kote na društvenim mrežama, štoviše povećalom ih se mora tražiti.

Pročitajte još

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ: ‘Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika’

Dulist

ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA JEDNOGLASNO Nagrada za životno djelo posthumno profesoru Nikoli Miroševiću

Dulist

[ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA] Dobroslavić: Zračna luka kod Trebinja ugrožava naše područje

Dulist