Županija

‘NA NERETVU MISEČINA PALA’ Delegacija KUD-a Metković kod župana

Povodom organizacije 35. Smotre folklora u Metkoviću ‘Na Neretvu misečina pala’ župan Nikola Dobroslavić sa suradnicima, primio je delegaciju KUD-a Metković, predsjednika Matu Obrvana, Vidoslava Bagura i tajnika Zdravka Obradovića.

Na sastanku su predstavljene dosadašnje aktivnosti, a predstavnici KUD-a Metković su istaknuli kako planiraju proširiti djelovanje Smotre na način da uključe grupe iz zemalja koje pripadaju jadransko-jonskoj euro regiji, istaknuli su iz županije.
C

iljevi smotre su zaštita kulturne baštine, pružanje mogućnosti za kulturnu suradnju i međusobno upoznavanje.
Smotra afirmira specifične vrijednosti nacionalnih kultura, zavičajnog, plesnog, glazbenog, jezičnog i običajnog naslijeđa te omogućava očuvanje i promicanje zaštićenih kulturnih dobara koja su članice stavile na svoju nacionalnu listu.

Posebno se ističe promicanje i prezentacija zaštićenih nematerijalnih kulturnih dobara koja je UNESCO stavio na svoju listu svjetske baštine.
P

oseban prateći program bio bi organizacija izložbe autora umjetničke fotografije inspirirane materijalnim i nematerijalnim kulturnim dobrima članica regije.

Dubrovačko – neretvanska županija, sa županom na čelu, podupire predloženu organizacijsku formu manifestacije koja se od ove godine održava pod nazivom 35. Smotra jadranske Hrvatske ‘Na Neretvu misečina pala’.

Pročitajte još

O ČEMU SU RASPRAVLJALI? Dobroslavić sudjelovao na sastanku Vlade sa županima

Dulist

Vatrogasnoj zajednici županije donirano pet novih vozila

Dulist

ISTAKNULI SE USPJESIMA Konavoski učenici kod načelnika Lasića

Dulist