Natrag
21.2.2019 07:02

facebook

twitter

google

rss

dulist

Na Lopudu more opet za kupanje

3.8.2012 @ 12:03 Andrea Falkoni Račić Zanimljivosti

Podijelite:

More u lopudskoj vali pogodno je za kupanje. Dapače, izvrsne je kakvoće, obavještava Zavod za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije.

Odnosno Zavod obavještava javnost o prestanku kratkotrajnog onečišćenja mora fekalnim vodama na plaži Hotela Grand u Lopudu, na otoku Lopudu.

Dodatna uzorkovanja mora obavljena su 1. i 2. kolovoza 2012. godine, a rezultati udovoljavaju uvjetima Uredbe i ocijenjeni su kao more izvrsne kakvoće, te je more na plaži Hotela Grand u Lopudu podobno za kupanje.

More na plaži Hotela Grand u Lopudu ponovo će se uzorkovati u roku od sedam dana, radi provjere prestanka kratkotrajnog onečišćenja.

O problemu izlijevanja fekalnih voda u lopudskoj vali govorio je jučer i gradonačelnik Andro Vlahušić naglasivši kako su kanalizacijske mreže Lopuda i Šipanske luke prioriteti gradske uprave u razdoblju od 2013. do 2014. Za Šipansku luku postoji i donator, dok će sredstva za Lopud iznaći Grad Dubrovnik.

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana