Grad

NA LAPADSKOJ OBALI I DALJE UZBURKANO ‘Odakle investitoru pravo micati tuđe barke?’

Ne smiruje se situacija s vezovima na Lapadskoj obali. Naime, i ovog utorka nastavljeno je premještanje baraka na Škaru na Lapadskoj obali gdje investitor buduće marine, tvrtka Laguna Trade Franja Pašalića obavlja radove. Premještene su dvije barke i to na način, kako priča Đivo Krile, čija je baraka sljedeća na redu, da su im samo presječeni konopi.

– Jutros su dvije barke pomaknute i otkinuti su im konopi. Znači nisu odvezane i negdje pomaknute nego su prekinuti konopi. Odakle nekome pravo kidati konope? Netko tko je to napravio i ne zna što znači prekinuti konop. Zanima me postoji li netko, policija, kapetanija tko može reći da se to smije, ima li kakav zakon koji brani privatno vlasništvo – govori Đivo Krile, jedan od ugovornih korisnika vezova čija je barka, rekao je, sljedeća na redu. Stoga je investitoru poručio da je ne dira.
– Odakle njemu pravo micati tuđe barke. Valjda postoji nekakva institucija koja je za to zadužena, makar se ona zvala policija, pomorska policija, Kapetanija, Županija, ŽLUD… valjda neka institucija postoji – govori Krile.
Na konstataciju kako iz Županijske lučke uprave poručuju kako investitor ima pravo premjestiti barke budući da je riječ o koncesioniranom području Krile ističe:
– Neka napismeno pokažu i kažu po kojemu zakonu i članku on to ima pravo – smatra Đivo Krile. Na Lapadskoj obali jučer je s korisnicima vezova bio i ravnatelj Županijske lučke uprave Željko Dadić, no sva rješenja koja on predlaže su, istaknuo je Krile u budućnosti.
– Neka da nešto konkretno. Mi s njima imamo važeći ugovor. Ako on misli da će se lučica napraviti do 1. lipnja iduće godine, mi ćemo preuzeti obvezu za barke do tada, a neka oni preuzmu obvezu nadalje. Ja samo tražim neku garanciju za njihove riječi jer sve to je u nekakvoj budućnosti – zaključio je Krile.

Pročitajte još

FRANKOVIĆ NAJAVIO Od 2021. godine oko Grada će prometovati samo automobili s PPK

Dulist

Predložite svog kandidata za priznanje uz blagdan sv. Vlaha i Dana Grada Dubrovnika

Dulist

ZASADI DRVO, NE BUDI PANJ Grad ‘oplemenjen’ sa 610 sadnica na 139 lokacija

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija