Crna kronika

Na Kleku uhićen Albanac s 29 kila marihuane

Na Kleku uhićen Albanac s 29 kila marihuane

Iz PU dubrovačko-neretvanske izvijestili su o slučaju neuspjelog pokušaja krijumčarenja 29 kilograma marihuane na međunarodnom cestovnom graničnom prijelazu Klek u utorak, 24. prosinca u popodnevnim satima.

Naime, tog dana je ulaznoj graničnoj kontroli pristupio automobil albanskih nacionalnih oznaka kojim je upravljao 38-godišnji državljanin Albanije. Tijekom granične kontrole u suradnji policijskih službenika Postaje granične policije Metković i djelatnika carine uočene su preinake u podu automobila namijenjene za skrivanje i krijumčarenje nakon čega je službeni pas za detekciju droga pozitivno reagirao na prisutnost opojnih droga.
 
Zbog sumnje u krijumčarenje opojnim drogama vozač je uhićen i doveden u prostorije policije na kriminalističko istraživanje, a temeljem naloga Županijskog suda u Dubrovniku jučer je obavljena detaljna pretraga automobila. Pretragom je u pregrađenom  prostoru u podvožju automobila pronađeno 35 paketa oblijepljenih prozirnom PVC folijom u kojima se nalazila marihuana ukupne težine 28 974 grama. Sveukupna tržišna vrijednost zaplijenjene marihuane procjenjuje se na oko 435 tisuća kuna, dok bi ova količina u uličnoj preprodaji na području Republike Hrvatske dosegla iznos od oko 1 450 000 kuna.
 
Zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i promet drogama, osumnjičeni državljanin Albanije je jučer, 25. prosinca, uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku PU dubrovačko-neretvanske.

Pročitajte još

[FOTO] MALOLJETNIČKO NASILJE NA PROFILU ‘MOLI SE DUBROVNIK’ Brutalnost s TikToka izašla na ulicu

Nora Di Leo

TUŽAN DAN U DUBROVNIKU Preminuo i Antun Tonći Matković

Dulist

OSTAJE TUGA I PRAZNINA Preminuo Draško Milojević

Dulist