Natrag
20.11.2018 16:47

facebook

twitter

google

rss

dulist

Muratti potvrdila: Izbor Šimunovića ne prolazi

13.1.2012 @ 16:45 Baldo Marunčić Politika
2;2

Podijelite:

Da prijedlog o imenovanju Pera Šimunovića za ravnatelja JU sportski objekti nije stigao na adresu Gradskog vijeća, potvrdila nam je predsjednica GV-a Olga Muratti.

Ona napominje kako je dobila tek zapisnik sa održane 41. sjednice Upravnog vijeća javne ustanove iz kojeg se vidi da je to tek zapisnik. Muratti takođe ističe kako prema Statutu te ustanove Šimunović nije dobio potrebnu većinu glasova.

– Dopis kojim sam obavještena o glasovanju, ne može biti prijedlog o imenovanju ravnatelja jer ne ispunjava zakonske osnove, stoga ne može doći pred vjećnike.

Protiv izbora Pera Šimunovića od samog početka bio je i Mladen Gojun, član JU sportski objekti. Od početka je imao stav kako prijedlog o imenovanju Pera Šimunovića za ravnatelja JU sportski objekti Dubrovnik ne može biti upućen Gradu Dubrovniku, kada Pero Šimunović nije prošao.

– Naime, prema članku 19. Statuta te javne ustanove on nije dobio potrebnu većinu, nije od pet članova Upravnog vijeća dobio 3 glasa, nego 2. Dakle, Statut je jasan, on jednostavno nije prošao – komentirao je za duList Mladen Gojun, član Upravnog vijeća javne ustanove, trakavicu oko prijedloga imenovanja Pera Šimonovića ravnateljem JU sportski objekti. Gojun tvrdi da prijedlog ne može biti poslan Gradskom vijeću, čija bi se sjednica, inače, trebala održati do kraja ovog mjeseca.

Podsjetimo, istog je stava bio i Antun Pravedan, predsjednik dubrovačkog HNS-a i član UV te ustanove, koji je zbog najave da će prijedlog o imenovanju Šimunovića doći pred vijećnike i najavljivao izlazak iz vladajuće koalicije. Potporu u pridržavanju Statuta JU sportski objekti dobio je i od Predsjedništva HNS-a.

Dodajmo kako su za Pera Šimunovića glasali Mario Lujo i Stanko Manenica, dok se Matko Munitić i Antun Pravedan nisu pojavili, te Mladen Gojun, koji je bio protiv.

– Moj prijedlog je bio da se najduže do godinu dana, zbog novih okolnosti i daljnjih investicija u ovoj godini, za vršitelja dužnosti imenuje dosadašnji ravnatelj Cvijeto Bratoš, i to do izbora novog ravnatelja temeljem ponovljenog natječaja – ističe Gojun.
 
 
 

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana