Hrvatska

MUP nabavlja sustav za očitavanje registarskih pločica za 230 tisuća eura

Ministarstvo unutarnjih poslova nabavlja prenosivi sustav za očitavanje registarskih pločica vrijedan 230 tisuća eura. Od toga se 75 posto ukupnih opravdanih troškova projekta sufinancira sredstvima Fonda za unutarnju sigurnost, a 25 posto opravdanih troškova projekta sufinancirat će se iz državnog proračuna Republike Hrvatske.
Kako se navodi na stranicama MUP-a, Uprava za europske poslove, međunarodne odnose i fondove europske unije 31. listopada 2018. godine donijela je Odluku o dodjeli financijskih sredstava za provedbu projekta u okviru Fonda za unutarnju sigurnost, Instrumenta za financijsku potporu u području vanjskih granica i viza, za provedbu projekta ‘Nabava prenosivog sustava za prepoznavanje i očitavanje registarskih pločica vozila’.
Svrha projekta jest opremanje granične policije kako bi policijski službenici kod provođenja zaštite državne granice još učinkovitije otkrivali nezakonite prelaske, krijumčare ljudi i sprječavali prekogranični kriminalitet na vanjskoj granici Europske unije.

Foto: Ilustracija

Pročitajte još

PUNOM PAROM Sviđa li vam se nova kampanja Hrvatske turističke zajednice?

Dulist

CIJENE IDU GORE Od ponoći poskupljuje gorivo

Dulist

NEMOJ POSTATI LOVINA Obilježava se Međunarodni dan nestale djece

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija