Politika

Most i SDP naljutili gradonačelnika, on prekinuo sjednicu uz poruku ‘Sramite se’

Most i SDP naljutili gradonačelnika, on prekinuo sjednicu uz poruku 'Sramite se'

Gradonačelnik Mato Franković povukao je sve točke dnevnog reda današnje sjednice Gradskog vijeća, nakon izlaganja oporbenih vijećnika Jadrana Barača i Mara Kristića. Poručio im je neka se srame, samo zato što su najavili odlazak sa sjednice nakon izvješća gradonačelnika. Kristić i Barač smatraju, naime, kako je neprimjereno u okolnostima u kojima se nalazimo raspravljati o javnim površinama ili punionicama za električna vozila.

-Prije nekoliko minuta vijećnik Munitić je izašao ovdje i prisegnuo. Možda bi svima trebalo još jednom pročitati tu prisegu. Nakon svega što sam čuo sada žali Bože da dođe do rata, s vama ne bih želio dijeliti ni hodnik, a kamoli što drugo. U trenutcima odgovornosti i preuzimanja krize, u trenutcima kad grad, koji će izgubiti puno novaca istovremeno mora pomoći najugroženijima, onima bez plaće, onima koji su otjerani s radnih mjesta da bi se neki kad kriza prođe i dalje mogli skijati na skupim skijalištima, uživati u restoranima, kupiti još jednu ili dvije kuće… Sramite se zbog takvog promišljanja. Ne razmišljate o čistačicama, koje će morati raditi, o djelatnicima Čistoće koji će morati prevoziti i infektivni otpad da bi grad mogao funkcionirati. To je sramota, sramim se i povlačim sve točke dnevnog reda, možete zaključiti rad ove sjednice – ljutito je poručio Franković.

Izlaganju gradonačelnika prethodila su ona vijećnika Jadrana Barača i Mara Kristića.

-U ovom kriznom razdoblju koje je možda najveće nakon Domovinskog rata, kada su ugrožena radna mjesta i zdravlje za stotine tisuća naših sugrađana dovedeni smo u poziciju danas ovdje raspravljati o povećanju nameta za građane, tj. komunalne naknade, izgradnje punionica za električne automobile, na štetu javnog parkinga i o javnim površinama. Mislim da je potpuno nepotrebno argumentirati koliko je to apsurdno danas kada je jedino primjereno raspravljati o ugrozi javnog zdravlja, mjerama pomoći dubrovačkom gospodarstvu i hitnim službama – rekao je Barač dodavši kako će SDP napustiti sjednicu nakon ove točke jer je ‘uvreda građanima danas u vijećnici raspravljati o predloženom dnevnom redu.

I vijećnik Mosta Maro Kristić rekao je kako će nakon izvješća gradonačelnika, s obzirom na okolnosti i neprimjerenost dnevnog reda, u svrhu zaštite javnog zdravlja i poštivanja propisane socijalne distance oni napustiti sjednicu.

-Kolega Barač je već poentirao na tim prijedlozima o povećanju točaka dnevnog reda. Nije logično i nije istina da ako ne donesemo izmjene plana korištenja javnih površina, naši ugostitelji neće moći koristiti te javne površine. Upitno je hoće li oni uopće poslovati, a bilo bi logičnije za svih da odluku o neplaćanju javnih površina za sve koji rade u zimskim mjesecima prolongiramo do 1. lipnja, a ne da stvaramo preduvjete da se zaključe s njima ugovori za površine koje neće ni koristiti – rekao je Kristić.

 

Pročitajte još

PROFESORICI SE PRIDRUŽIO I PROFESOR Uz Šuicu, i Legaz bi u Europu!

Dulist

RASKOL U MOSTU Marija Selak Raspudić: ‘Miletić se javno ogradio od mene’

Dulist

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist