Vaše vijesti

MORSKA EKO AVANTURA Ovako se zabavljaju školarci iz Lapada!

MORSKA EKO AVANTURA Ovako se zabavljaju školarci iz Lapada!

Izvanučionična i terenska nastava ove, kao i prošle školske godine u OŠ Lapad, organizira se pod motom Svi nase u Grad. Cilj ovako organizirane nastave jest razviti osjećaj ponosa u našim učenicima prema baštinskoj povijesti, ali i želju za češćim odlaskom u Grad.

Lapadski učenici od prvog do osmog razreda na ovaj način upoznat će se s kulturnim i povijesnim bogatstvom koje baštinimo, ali i s mogućnostima organizacije njihovog slobodnog vremena u prostoru koji je plemenit i ugodan za druženje i uživanje u slobodnom vremenu. Bablje ljeto motiviralo je lapadske učitelje na organizaciju izvanučionične nastave na moru.

Nekoliko stotina lapadskih učenika krenulo je tako na morsko putovanje ispod veličanstvenih Zidina, oko Lokruma s prekrasnim pogledom na Cavtat i urbani dio Dubrovnika uz povijesnu jezgru. Atraktivne crvene podmornice izazvale su veliki interes učenika. Na ovom putovanju uživali su i u čarima podmorja, a njegova ljepota bila je povod nastavku morske avanture u Akvariju. Učenicima petih razreda ovo morsko eko putovanje bilo je uvod u čitanje izbornog lektirnog naslova 20 000 milja pod morem, Julesa Verna.

Jedan nesvakidašnji izlet dočarao je učenicima važnost očuvanja morskog svijeta i podmorja te doprinio obogaćenju eko svijesti čemu stalno težimo budući smo Međunarodna Eko škola s Brončanim statusom. Bila je ovo prava morska eko avantura koju ćemo sigurno ponoviti jer su učenici svojim ponašanjem i pokazanim eko interesom to zaslužili.

Doris Raguž, OŠ Lapad

Pročitajte još

PROBLEMATIČNI ZNAKOVI KRAJ DOMA ZDRAVLJA ‘Mi se snalazimo, dok stranci rade opasne greške’

Dulist

NEMOGUĆA SITUACIJA Čitateljica: ‘S kolicima trebam izlaziti na cestu i izlagati opasnosti svoje dijete i sebe’

Dulist

U PORTU ‘Može li netko ovo iščupat? Potkopalo je kamen…’

Dulist