Natrag
23.2.2019 06:43

facebook

twitter

google

rss

dulist

„Mopedi i motocikli u prometu“ na Pilama

2.5.2013 @ 9:08 Baldo Marunčić Aktualno

Podijelite:

S obzirom da su nastupili vremenski uvjeti kada će u cestovnom prometu sudjelovati sve veći broj vozača mopeda i motocikla, u prvi plan ponovno izbija pitanje sigurnosti tih skupina sudionika u prometu.

Kako bi se povećala sigurnost i smanjilo stradavanje ove ranjive skupine sudionika u prometu  Policijska uprava dubrovačko-neretvanska i ove će godine provoditi promidžbeno-preventivnu akciju „Mopedi i motocikli u prometu“.  
 
Akcija će se provoditi tijekom mjeseca svibnja prema sljedećem rasporedu:
 Dubrovnik – na platou Pila – 4. svibnja (subota) s početkom  u 9 sati,
 Metković – ispred hotela Narona – 4. svibnja (subota) s početkom u 9 sati,
 Ploče – Ulica dr. F. Tuđmana (pored crkve) – 4. svibnja (subota) s početkom u 9 sati,
 Orebić – trajektno pristanište – 11. svibnja (subota) s početkom u 10 sati,
 Korčula – predio „Podrum“ u Smokvici – 11. svibnja (subota) s početkom u 10 sati.
 
 U provedbi akcije posjetiteljima će se prezentirati oprema i vozila koju policija koristi pri nadzoru prometa, a kroz prikaz odgovarajućih statističkih pokazatelja i fotografija prezentirat će se stanje sigurnosti cestovnog prometa s naglaskom na nepotrebna stradavanja mopedista i motociklista u prometu.

Uz službenike policije nadležnih policijskih postaja u akciju su uključeni i predstavnici Hitne medicinske pomoći, auto škola, moto klubova i stanica za tehnički pregled koji će promovirati primjereno ponašanje u prometu, davati savjete o sigurnoj vožnji, govoriti o tome što je potrebno učiniti u slučaju prometne nesreće.
 
Iz Policijske uprave pozivaju sve sadašnje i buduće mopediste i motocikliste kao i sve zainteresirane da se pridruže ovoj akciji na spomenutim lokacijama.

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana