Aktualno

„Mopedi i motocikli u prometu“ na Pilama

S obzirom da su nastupili vremenski uvjeti kada će u cestovnom prometu sudjelovati sve veći broj vozača mopeda i motocikla, u prvi plan ponovno izbija pitanje sigurnosti tih skupina sudionika u prometu.

Kako bi se povećala sigurnost i smanjilo stradavanje ove ranjive skupine sudionika u prometu  Policijska uprava dubrovačko-neretvanska i ove će godine provoditi promidžbeno-preventivnu akciju „Mopedi i motocikli u prometu“.  
 
Akcija će se provoditi tijekom mjeseca svibnja prema sljedećem rasporedu:
 Dubrovnik – na platou Pila – 4. svibnja (subota) s početkom  u 9 sati,
 Metković – ispred hotela Narona – 4. svibnja (subota) s početkom u 9 sati,
 Ploče – Ulica dr. F. Tuđmana (pored crkve) – 4. svibnja (subota) s početkom u 9 sati,
 Orebić – trajektno pristanište – 11. svibnja (subota) s početkom u 10 sati,
 Korčula – predio „Podrum“ u Smokvici – 11. svibnja (subota) s početkom u 10 sati.
 
 U provedbi akcije posjetiteljima će se prezentirati oprema i vozila koju policija koristi pri nadzoru prometa, a kroz prikaz odgovarajućih statističkih pokazatelja i fotografija prezentirat će se stanje sigurnosti cestovnog prometa s naglaskom na nepotrebna stradavanja mopedista i motociklista u prometu.

Uz službenike policije nadležnih policijskih postaja u akciju su uključeni i predstavnici Hitne medicinske pomoći, auto škola, moto klubova i stanica za tehnički pregled koji će promovirati primjereno ponašanje u prometu, davati savjete o sigurnoj vožnji, govoriti o tome što je potrebno učiniti u slučaju prometne nesreće.
 
Iz Policijske uprave pozivaju sve sadašnje i buduće mopediste i motocikliste kao i sve zainteresirane da se pridruže ovoj akciji na spomenutim lokacijama.

Pročitajte još

Pripazite ispred Mercantea, kamioni ‘razvalili’ asfalt!

Dulist

Vlada povećala kvote za uvoz radne snage za 3000 radnih dozvola

Dulist

LJETO U VALAMARU Night at the Oscars i animirani filmovi u Parku Maslinata

Dulist