Natrag
23.2.2019 14:02

facebook

twitter

google

rss

dulist

‘Molimo vas, zaustavite daljnju devastaciju!’

4.6.2013 @ 14:07 Mia Njavro Zanimljivosti

Podijelite:

Prenosimo upit Eko Omblića koji je poslan na Konzervatorski odjel Dubrovnika.

'Molimo Vas, zaustavite daljnju devastaciju Lokruma (nakana gradnje kongresnog centra s restoranima na predjelu ex. austrijskih baraka kod Mrtvog mora te dva turistička vlakića radi kojih se na sjeverozapadnoj strani Lokruma razbijaju milijun godina stare stijene i bacaju niz lokrumske hridi oštećujući zastićenu makiju), koji je pod zastitom UNESCO-a! Lokrum je naša zelena oaza mira i duhovne okrijepe i treba tako i ostati!
Nedavno smo reagirali (22. svibnja 2013.) u svezi uništavanja prirodne baštine Lokruma, ali ne vidimo Vašu reakciju, isto kao sto niste reagirali krajem 2012. na oslikavanje zidova Maksimilijanova samostana za potrebe Igre prijestolja a koje do danas nije vraćeno u prvobitno stanje! Isto tako Vas pitamo do kada će propadati nekada prekrasni Maksimilijanov samostan te lokrumski Lazareti? Ulazimo uskoro u EU koji će nam zamjeriti kako se ponašamo prema dubrovačkoj, odnosno lokrumskoj kulturnoj baštini, zbog koje cijeli svijet dolazi. Molimo Vas žurno očitovanje!'
 

Komentari

O autoru: Mia Njavro

Diplomirana novinarka i magistrica komunikologije. U slobodno vrijeme pišem, u radno vrijeme pišem. Prestala sam skupljati salvete, a najčešće se bavim temama od životne važnosti, kao što su filmovi, glazba i društveni mediji.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana