Zanimljivosti

MOĆNA BILJKA Zasadite đumbir kod kuće!

Zasadite đumbir kod kuće, iako ova poruka zvuči čudno i pomalo nevjerojatno, ovu moćnu biljku zaista je moguće zasaditi kod kuće i dobiti jako zdrave plodove.

Jedini materijal koji će vam biti potreban je zdjela sa zemljom i korijen đumbira koji po svom obliku podsjeća na ljudsku šaku. Upravo se tako đumbir najčešće opisuje, a najbolji je onaj koji ima što više ‘prstiju na šaci’ jer taj đumbir daje najviše plodova.
Jedino što trebate dobro paziti jest da đumbiru dajete dovoljno vode i topline, jer to je jedino što on zahtijeva.
Prvi korak je razlomiti ‘prste’ đumbira i staviti ih na zemlju. Ne treba ih ukopavati ni posipati zemljom jer na taj način on neće proklijati, već ga samo položiti na zemlju i često zalijevati kako bi zemlja uvijek bila vlažna, a prostorija u kojoj se nalazi topla i mračna.
Iako ga je idealno posaditi kod kuće u jesen, a onda ga u proljeće premjestiti u vrt, đumbir će uspjeti u koje god ga doba posadite. Izdanke treba ostaviti da rastu do pet mjeseci prije nego počnete koristiti gomolje koji će se pojaviti u zemlji.
Đumbir je i zahvalan jer ne privlači štetnike kao mnoge druge biljke, pa je i na taj način njegovo održavanje puno jednostavnije.

Pročitajte još

BOGAT PROGRAM Kreće još jedan Festival soli

Dulist

PERFORMANS ILI IGRA SKRIVAČA? Bankomat ‘sakrili’ šarenim linculom

Dulist

NATJECANJE U RUSIJI Dubrovkinja Marina Kovačić u borbi za titulu najbolje recepcionerke

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija