Zanimljivosti

MOĆNA BILJKA Zasadite đumbir kod kuće!

Zasadite đumbir kod kuće, iako ova poruka zvuči čudno i pomalo nevjerojatno, ovu moćnu biljku zaista je moguće zasaditi kod kuće i dobiti jako zdrave plodove.

Jedini materijal koji će vam biti potreban je zdjela sa zemljom i korijen đumbira koji po svom obliku podsjeća na ljudsku šaku. Upravo se tako đumbir najčešće opisuje, a najbolji je onaj koji ima što više ‘prstiju na šaci’ jer taj đumbir daje najviše plodova.
Jedino što trebate dobro paziti jest da đumbiru dajete dovoljno vode i topline, jer to je jedino što on zahtijeva.
Prvi korak je razlomiti ‘prste’ đumbira i staviti ih na zemlju. Ne treba ih ukopavati ni posipati zemljom jer na taj način on neće proklijati, već ga samo položiti na zemlju i često zalijevati kako bi zemlja uvijek bila vlažna, a prostorija u kojoj se nalazi topla i mračna.
Iako ga je idealno posaditi kod kuće u jesen, a onda ga u proljeće premjestiti u vrt, đumbir će uspjeti u koje god ga doba posadite. Izdanke treba ostaviti da rastu do pet mjeseci prije nego počnete koristiti gomolje koji će se pojaviti u zemlji.
Đumbir je i zahvalan jer ne privlači štetnike kao mnoge druge biljke, pa je i na taj način njegovo održavanje puno jednostavnije.

Pročitajte još

NA PAPINU INICIJATIVU Danas se prvi put slavi nedjelja Božje riječi

Dulist

LIJEPO IH JE VIDJETI Rukometna ‘groznica’ na Stradunu

Dulist.hr

Sudionici Feste grličali se u crkvi Parca prije početka manifestacije

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija