Sport

MNK Square propustio 3:1 i u ruletu penala ostao bez finala

MNK Square propustio 3:1 i u ruletu penala ostao bez finala

Uspinjača Gimka je prvi finalist kupa Hrvatske. Momčad Koraba Morine je u dramatičnom susretu slavila protiv dubrovačkog Squarea te će u sutrašnjem finalu igrati za pobjednički trofej. Square je imao prednost 3:1, no Uspinjača Gimka je igrajući s golmanom-igračem došla do izjednačenja i na koncu kroz rulet penala do finala.

Square je poveo iz prve ozbiljnije prilike na utakmici. Igrala se 3. minuta kada je Gašpar iz kornera s lijeve strane dao povratnu loptu na 10ak metara gdje Bruninho silovitim prizemnim udarcem dovodi igrače Squarea u vodstvo, 1:0! U 5. minuti zabilježena je velika prilika Squarea – sjajno su kontru odigrali Kuraja, Šulić i Daničić, no vratnica i vratar Vuković spašavaju uspinjaču Gimku.

U 8. minuti Uspinjača Gimka dolazi do izjednačenja. Loše odigrano dodavanje presjekao je Koturović, a u duelu za loptu vratar Turuk ruši Totha te je sudac Grgurević opravdano dosudio penal. Siguran izvođač za 1:1 bio je Koturović. U 10. minuti Gašpar se sjajnim driblingom po desnoj strani oslobodio svog čuvara, no njegov udarac zaustavlja vratnica. Uslijedilo je razdoblje igre bez ozbiljnijih prilika sve do 15. minute kada u kontri Koturović s lijeve strane ubacuje pred gol, gdje Duvančić ne uspijeva zabiti. Do kraja poluvremena Square je imao inicijativu, no ostalo je 1:1.

Prva ozbiljnija prilika u nastavku pokazala se u 22. minuti kada Gašpar s lijeve strane ostaje sam pred Vukovićem, kojeg pogađa u glavu. U 25. minuti Cvjetković je u polukontri s 10ak metara lijepo pucao, no vratar Vuković nogom odbija u korner. U 27. minuti Square je zaprijetio iz prekida – odigrana je lopta za Gašpara čiji udarac na gol-liniji zaustavlja Duvančić. Nedugo zatim Dubrovčani su inicijativu okrunili zgoditkom, kada Rezo s 10 metara zabija za 2:1.

U 31. minuti Square dolazi do povećanja vodstva. Kuraja je iskosa s lijeve strane izišao sam pred Vukovića, lijepo ga obišao i zabio za 3:1. Nakon toga Uspinjača Gimka prelazi na igru s Banekom u ulozi golmana-igrača, a u 35. minuti momčad Koraba Morine se vraća u igru sjajnim zgoditkom Matkovića koji s 12 metara fantastičnim prizemnim udarcem zabija za 3:2. U 38. minuti Uspinjača Gimka dolazi do izjednačenja. Još je jednom u glavnoj ulozi Matković koji maestralnim udracem s distance pogađa spojnicu, a lopta se od leđa vratara Turuka odbija u gol za 3:3.

U samoj završnici susreta Square je mogao do pobjede, no udarac Pelea na gol-liniji zaustavlja Duvančić. Ostalo je 3:3 te se ušlo u raspucavanje penala. U ruletu penala gledali smo pravu dramu. Vuković je nadmudrio Pelea u prvoj seriji, ali Banekov udarac za pobjedu u trećoj seriji brani Primić. No, Rezo je trebao zabiti za nastavak serije penala, a njegov loš udarac završio je pored gola i označio početak velikog slavlja Uspinjače Gimke.

Izvor: Crofutsal.com

Foto: MNK Square

Pročitajte još

[FOTO] PARSKI GO Održano 25. Europsko prvenstvo u Dubrovniku

Dulist

Iva Oberan, Petrunjela Pavić i Josip Bulić na Europskom prvenstvu u zagrebačkoj Areni

Dulist

Piturima gradonačelnik čestitao osvajanje duple krune

Dulist