Natrag
28.5.2018 11:47

facebook

twitter

google

rss

dulist

Mladi dubrovački odvjetnik Maro Konjuh brani Tita Gubića kojeg je razotkrilo Provjereno

23.11.2016 @ 15:21 Nikša Miletić Aktualno

Podijelite:

Jedna od slučajeva koji ‘kači’ Tita Gubića, odnosno Ivanu Zdravku Josipu Radoš, kojeg je hrvatska javnost upoznala kroz emisiju Nove TV Provjereno, pao je u ruke mladog dubrovačkog odvjetnika sa zagrebačkom adresom Mara Konjuha.
Naime, Titu Gubiću, među ostalim sudi se i na Općinskom sudu u Zagrebu i to za krađu vjenčanica iz jednog svadbenog salona iako ga javnost najbolje zna upravo po navodima emisije Provjereno po kojima je Gubić itekakav kriminalni recidivist koji je, među ostalim, na prijevaru navodio starije muškarce da mu prepisuju imovinu.
Konjuh nam je potvrdio kako zastupa Gubića po službenoj dužnosti, a dodao je kako je iz ovog suđenja tražio izuzeće javnost zbog medijskog linča koji se provodi protiv njegovog branjenika.
-Okrivljenoj je u više navrata utvrđen poremećaj uloge spola još od djetinjstva. Mene ne zanimaju medijski eksponirani slučajevi vezani uz okrivljenu, već isključivo ovaj slučaj u kojem je se tereti za krađu odjevnih predmeta i u kojem je zastupam. Zatražio sam isključenje javnosti zbog moje klijentice, konkretno zaštite njenog prava osobnog života kao jednog od temeljnih ustavnih prava svake osobe, koje pravo obuhvaća pitanje rodnog identiteta. Nažalost isključenje javnosti nije odobreno zbog čega sam uslijed sumnje u nepristranost zatražio izuzeće suca i predsjednika suda. Za svoju klijenticu tražim samo pošteno suđenje – rekao nam je Konjuh.

Komentari

O autoru: Nikša Miletić

Magistar sam komunikologije, po prirodi idealist, u stvarnosti cinik sa rozim naočalama. Smatram kako je biti u mogućnosti ispraviti ili ukazati na nepravdu vjerojatno najveća legalna i legitimna moć koju pojedinac može imati.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana