Kultura

MLADI DIRIGENTI IZ SVIH DIJELOVA SVIJETA Završni koncert seminara ‘Lovro von Matačić’

MLADI DIRIGENTI IZ SVIH DIJELOVA SVIJETA Završni koncert seminara 'Lovro von Matačić'

Druga polovica veljače u Dubrovačkom simfonijskom orkestru već je godinama rezervirana za međunarodni majstorski seminar orkestralnog dirigiranja koji nosi ime po našem velikom dirigentu, Lovru von Matačiću. Ovoga se zato petka odvila jedna sasvim posebna večer – završni koncert seminara u crkvi Male braće, gdje smo uživali u koncertu našeg Orkestra kojim je ravnalo čak 12 dirigenata!

Suradnjom dubrovačkih simfoničara i Fonda Lovro i Lilly Matačić, mladi dirigenti imaju priliku usavršavati se svake godine na ovom plemenitom događanju i raditi na svojim tehnikama dirigiranja.

Dirigenti su stigli iz Rusije, Slovenije, Njemačke, Srbije, Sjeverne Makedonije, Sjedinjenih Američkih Država, Estonije, Bugarske i Hrvatske, a nekima od njih ovo nije ni prvi put da sudjeluju na seminaru u Gradu. Naime, maestro Lajovic, renomirani je dirigent, ali i izvrsni pedagog čije ime u glazbenom svijetu uvijek privlači mlade naraštaje koji žele učiti od najboljih.

Na repertoaru seminara ove su godine bile Beethovenova Simfonija br. 7 i Mozartova Simfonija u Es – duru, KV543. Prva dva dana seminara, polaznici su s dirigentom prolazili kroz teorijski uvod i praktični rad bez orkestra, stručnu pripremu za rad s orkestrom, osnovne tehnike rada, a od utorka su vježbali za veliku završnicu. I oduševili nas!

Pročitajte još

U ‘Noći tvrđava’ obiđite tri utvrde dubrovačkog fortifikacijskog sustava

Dulist

Dubrovački muzeji pozivaju na radionice izrade i ukrašavanja keramike

Dulist

TRIBINA ‘POGLAVLJE FESTIVAL KARANTENA’ Art radionica Lazareti obilježava 35 godina postojanja

Dulist