Zanimljivosti

Mlada misa don Frana Čivljaka

Mlada misa don Frana Čivljaka

Don Frano Čivljak iz Dubrovnika slavio je u ovu nedjelju mladu misu u Župi sv. Mihajla u Dubrovniku.

To je prvi put nakon 160 godina da je u ovoj crkvi održana mlada misa.

Nakon trodnevnice koja je prethodila današnjoj mladoj misi, procesija je  krenula jutros od župne crkve u 9 sati, prema obiteljskom domu don Frana Čivljaka na Batali. Nakon kratkog obraćanja župnika don Željka Kovačevića,  roditelji Ambroz i Dubravka podijelili su svoj roditeljski blagoslov sinu don Franu i time ga ispratili iz obiteljske kuće prema župnoj crkvi gdje se slavila mlada misa. Mladomisničko geslo don Frana Čivljaka je: „'Ženo, evo ti sina!' Zatim reče učeniku: 'Evo ti majke!' I od toga časa uze je učenik k sebi.“

Don Frano Čivljak je rođen 30. ožujka 1985. godine u Dubrovniku, kao prvo dijete roditelja Ambroza i Dubravke r. Antić, kršten je u Župi sv. Mihajla u Dubrovniku 28. travnja 1985. godine gdje je primio i prvu pričest 9. svibnja 1994. godine, a sakrament potvrde u Župi Velike Gospe u Dubrovniku 2. travnja 2000. godine. Osnovnu  i srednju školu je završio u Dubrovniku, a Filozofsko-teološki studij u Skadru u Albaniji. Đakonsko ređenje je primio 8. prosinca 2012. godine u katedrali sv. Nikole u Lezhi (Albanija).

Za mjesec dana odlazi u Albaniju, u katedralu u Lezhi, gdje je inkardiniran odnosno zaređen.

Don Franovim pozivom zadovoljni su i članovi njegove obitelji, otac Ambroz i majka Dubravka, te brat Dominik i sestra Simona, koji su ovih dana imali pune ruke posla oko organiziranja don Franove mlade mise. 

S don Franom, kako bi ga podržali prilikom njegove mlade mise u Dubrovniku, stigli su don Charles Bell rodom iz Škotske, koji je inače misionar na Karibima, te mladi bogoslov Guillermo Flores del Rosario iz Dominikanske Republike.

Pročitajte još

NA DANAŠNJI DAN 1817. Rođen preporoditelj, liječnik Ivan August Kaznačić

Dulist

OŠ LAPAD TREBA VAŠU POMOĆ Obogatimo boravak učenika u knjižnici

Dulist

GLASAJTE ZA OŠ GRUDA Pomozimo školarcima da obnove knjižnicu

Dulist