Natrag
21.2.2019 06:57

facebook

twitter

google

rss

dulist

Mlada misa don Frana Čivljaka

7.7.2013 @ 9:16 Mia Njavro Zanimljivosti
14;14

Podijelite:

Don Frano Čivljak iz Dubrovnika slavio je u ovu nedjelju mladu misu u Župi sv. Mihajla u Dubrovniku.

To je prvi put nakon 160 godina da je u ovoj crkvi održana mlada misa.

Nakon trodnevnice koja je prethodila današnjoj mladoj misi, procesija je  krenula jutros od župne crkve u 9 sati, prema obiteljskom domu don Frana Čivljaka na Batali. Nakon kratkog obraćanja župnika don Željka Kovačevića,  roditelji Ambroz i Dubravka podijelili su svoj roditeljski blagoslov sinu don Franu i time ga ispratili iz obiteljske kuće prema župnoj crkvi gdje se slavila mlada misa. Mladomisničko geslo don Frana Čivljaka je: „'Ženo, evo ti sina!' Zatim reče učeniku: 'Evo ti majke!' I od toga časa uze je učenik k sebi.“

Don Frano Čivljak je rođen 30. ožujka 1985. godine u Dubrovniku, kao prvo dijete roditelja Ambroza i Dubravke r. Antić, kršten je u Župi sv. Mihajla u Dubrovniku 28. travnja 1985. godine gdje je primio i prvu pričest 9. svibnja 1994. godine, a sakrament potvrde u Župi Velike Gospe u Dubrovniku 2. travnja 2000. godine. Osnovnu  i srednju školu je završio u Dubrovniku, a Filozofsko-teološki studij u Skadru u Albaniji. Đakonsko ređenje je primio 8. prosinca 2012. godine u katedrali sv. Nikole u Lezhi (Albanija).

Za mjesec dana odlazi u Albaniju, u katedralu u Lezhi, gdje je inkardiniran odnosno zaređen.

Don Franovim pozivom zadovoljni su i članovi njegove obitelji, otac Ambroz i majka Dubravka, te brat Dominik i sestra Simona, koji su ovih dana imali pune ruke posla oko organiziranja don Franove mlade mise. 

S don Franom, kako bi ga podržali prilikom njegove mlade mise u Dubrovniku, stigli su don Charles Bell rodom iz Škotske, koji je inače misionar na Karibima, te mladi bogoslov Guillermo Flores del Rosario iz Dominikanske Republike.

Komentari

O autoru: Mia Njavro

Diplomirana novinarka i magistrica komunikologije. U slobodno vrijeme pišem, u radno vrijeme pišem. Prestala sam skupljati salvete, a najčešće se bavim temama od životne važnosti, kao što su filmovi, glazba i društveni mediji.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana