Natrag
20.6.2018 19:26

facebook

twitter

google

rss

dulist

MJESEC HRVATSKE KNJIGE 2016. New York, centar svemira

8.11.2016 @ 22:31 Dulist Kultura
8;8

Podijelite:

Predavanjem Lene Šutić ‘New York, New York’ u utorak, 8. studenoga, u Čitaonici Narodne knjižnice Grad nastavljena je serija putopisnih predavanja ‘Putositnice utorkom’ koja se tijekom Mjeseca hrvatske knjige održavaju u Dubrovačkim knjižnicama.

Sam naziv serijala referira se na prvi hrvatski putopis autora Antuna Nemčića “Putositnice” u kojem putovanja nisu opisana samo faktogrfaski već je naglasak na upoznavanju novih ljudi i krajolika te se dodaje i osobni dojam i emocije.

Tijekom školovanja Šutić je provela pet godina u New Yorku, kako i sama naglašava takozvanom ‘centru svemira’ te je svoja iskustva i osjećaje podijelila s dubrovačkom publikom.

-U New Yorku nije bitno gdje živite, bitno je da ste tu, u gradu u kojem je sve moguće. New York nije san, on vas udara i vuče toliko da se pitate žašto ste uopće došli, ali to je ljepota ovoga grada. On će vas oblikovati i učiniti vas jačima. (…) Ako prihvatite izazov ovaj grad će vam omogućiti svaku priliku da ostvarite svoje snove, da istražujete, da gurnete svoje granice, smijete se i volite, da djelujete mlađima nego što zapravo jeste. New York će vas dizati, ali i staviti na svoje mjesto kad to zaslužujete – istaknula je Šutić.

Iduće, ujedno i posljednje, predavanje u serijalu “Putositnice utorkom” održat će putopjenikinja Maja Klarić u utorak, 15. studenoga, u 19 sati u Čitaonici Narodne knjižnice Grad. Naziv predavanja je “Camino de Santiago”, a tom prigodom Klarić će predstaviti i svoju četvrtu knjigu “Vrijeme badema” koja je posvećena njezinom hodočašću.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana