Aktualno

MJERE ZA 2015. Poduzetnički impuls s 4,37 milijardi kuna

MJERE ZA 2015. Poduzetnički impuls s 4,37 milijardi kuna

Pomoćnica ministra Nadica Žužak i voditelj Odjela za poticanje umrežavanja i drugih oblika udruživanja Goran Ševo, iz Ministarstva poduzetništva i obrta, predstavili su danas u Dubrovniku programe poticanja poduzetništva i obrta ”PODUZETNIČKI IMPULS 2015.” za poduzetnike iz Dubrovačko-neretvanske županije.

Ovogodišnji program najvrjedniji je do sada, dakle od 2012. godine od kad se provodi, i na raspolaganju je 4,37 milijardi kuna. Radi o setu mjera koje Vlada objedinjuje u program koji pomaže da se u Hrvatskoj lakše posluje, koji potiče poduzetništvo i obrt kroz dodjelu bespovratnih sredstava Europske unije, te koji olakšava pristup financiranju poslovanja.

Prije samog raspisivanja svakog natječaja, na stranicama MINPO-a, pod linkom ‘Savjetovanje sa zainteresiranom javnošću – eSavjetovanje’, bit će dostupna radna verzija na koju će se moći podnijeti primjedbe, nakon čega će se raditi konačna verzija natječaja.

Već su objavljena tri javna poziva – za jačanje konkurentnosti prerađivačke industrije, jačanje konkurentnosti uslužnih djelatnosti te cjeloživotno obrazovanje za obrtnike. Natječaji iz područja turizma predviđeni su za drugi kvartal ove godine.

Na početku predstavljanja prisutne je ispred Dubrovačko-neretvanske županije pozdravila zamjenica župana Marija Vučković, a predstavljanje u Dubrovniku organizirali su Regionalna razvojna agencija DUNEA i ostale potporne županijske institucije – Centar za poduzetništvo DNŽ, Obrtnička komora DNŽ i HGK županijska komora Dubrovnik.

Pročitajte još

Libertas pojačava polaske ‘šestice, uvodi i svakodnevnu noćnu liniju

Dulist

OD 9 DO 13:30 U nedjelju se zbog Du Motiona zatvaraju pojedine prometnice

Dulist

PRIGODNI PROGRAM Jubilarna deseta obljetnica SHKM u Dubrovniku

Dulist