Natrag
22.2.2019 01:06

facebook

twitter

google

rss

dulist

Mjere štednje narušavaju ljudska prava

7.12.2013 @ 22:14 Mia Njavro Zanimljivosti

Podijelite:

Ono što je počelo kao krah globalnog financijskog sustava 2008. godine, danas se pretvorilo u novu političku realnost mjera štednje koje prijete više od šest desetljeća staroj socijalnoj solidarnosti i zaštiti  ljudskih prava u Europi – navodi se u izvješću Vijeća Europe.

Izvješće, pod imenom 'Očuvanje ljudskih prava u vrijeme ekonomske krize', kaže kako su mjere štednje smanjile ljudska prava u ključnim područjima širom Europe.

Vijeće Europe  upozorava da su vlade sasvim zanemarile pitanje ljudskih prava u svojim programima štednje. U dokumentu se naglašava da je socijalna potrošnja bila primarna meta programa štednje u brojnim europskim zemljama, što se očitovalo u smanjenju plaća, rezanju potrošnje za obrazovanje, zdravstvo, radnika u javnom sektoru, racionalizaciji socijalne sigurnosti te ukidanju ili smanjenju subvencija za gorivo, poljoprivredu, hranu te strože uvjete dobivanja brojnih socijalnih beneficija, piše Poslovni.hr, o čemu više možete pročitati ovdje.

Komentari

O autoru: Mia Njavro

Diplomirana novinarka i magistrica komunikologije. U slobodno vrijeme pišem, u radno vrijeme pišem. Prestala sam skupljati salvete, a najčešće se bavim temama od životne važnosti, kao što su filmovi, glazba i društveni mediji.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana