AktualnoGrad

Mislite li i vi da je baš ovakav užas? Pročitajte što naši sugrađani pričaju o Gradu u stranim medijima!

Mislite li i vi da je baš ovakav užas? Pročitajte što naši sugrađani pričaju o Gradu u stranim medijima!

‘Tamna strana turizma: Dubrovčani provjeravaju na TV-u smiju li izaći vani’ naziv je članka koji je lansiran u novinarsku sferu pod ‘nalivperom’ novinarke i Splićanke Mašenjke Bačić u kojoj stanovnici gradske jezgre komentiraju život tijekom sezone, a objavljen je na stranici televizijske kuće Euronews.

‘U nekim crkvama više ne služe mise, studenti se okupljaju u udrugama invalida, a lokalci na TV-u provjeravaju smiju li izaći van…’, neki su od razloga koji su objavljeni u članku, a zbog kojih naši sugrađani život u Gradu ne vide na isti način.

Tako je kao svoju sugovornicu Bačić uzela Mariju Grazio, našu poznatu pijanisticu, koju je istaknula kao jednu ‘od tvrdoglavih lokalaca koji ne odustaju od svoga grada’ te kako svaki dan na istom mjestu unutar gradske jezgre pije kavu. Grazio je naglasila kako u nekim dijelovima invalidi ili mame s dječjim kolicima ne mogu proći, a od buke koja se stvara među zidinama – ne može spavati.

Nadalje, svoje je mišljenje u ovom članku iznijela i Marijana Puhjera koja je rekla kako za vrijeme ‘napada’ turista, svi građani ostaju u svojim kućama.

– Kada uđem u grad, osjećam se kao da sam u dnevnoj sobi. Bilo je tako i tijekom rata. Kada bi zvonilo za uzbunu, samo sam trebala doći unutar zidina i osjećala bi se sigurno. Zato želim da grad bude čist i ugodan za nas i svakog turista koji dođe – naglasila je Puhjera i dodala:

– Ostalo je još samo nekoliko nas luđaka koji odbijamo napustiti grad – kazala je.

Petra Marčinko, studentica sociologije i kulturalne antropologije u Zagrebu kaže da nema gdje izaći navečer, a da se osjeća ugodno zbog čega zajedno s prijateljima odlazu u Udrugu invalida.

– Njihove su prostorije u centru grada, imaju kafić i cijene su pristupačne – rekla je Marčinko i naglasila kako kaže ‘voljela bih se vratiti u Dubrovnik nakon diplome, ali nisam sigurna da ovdje mogu graditi karijeru‘.

Više možete pročitati ovdje.

 

Pročitajte još

Libertas pojačava polaske ‘šestice, uvodi i svakodnevnu noćnu liniju

Dulist

OD 9 DO 13:30 U nedjelju se zbog Du Motiona zatvaraju pojedine prometnice

Dulist

PRIGODNI PROGRAM Jubilarna deseta obljetnica SHKM u Dubrovniku

Dulist