Natrag
20.4.2019 15:00

facebook

twitter

google

rss

dulist

Mirso je naš!

10.3.2012 @ 14:00 Andrea Falkoni Račić Aktualno
10;10

Podijelite:

Stotinjak građana jutros je dalo podršku Mirsu Đulančiću ispred Onofrijeve fonatane i pokazalo kako su spremni stati uz svoje sugrađane kada dubrovačka vlast pokaže svoje pravo lice i pokuša im uskratiti njihovo temeljno pravo na rad.

Popularni trubadur pozdravio je okupljene riječima „Svi smo mi grad Dubrovnik!“ i podario im od srca legendarnu pjesmu „Organizator kiše“. Sve je završilo ovacijama i skandiranjem „Mi smo Mirsovi, Mirso je naš“ te je odaslana poruka kako su Dubrovčani, organizirani preko Facebooka spremni podržati svoje sugrađane.

Podsjetimo, Mirso već godinama u trubadurskoj monturi ispred Onofrijeve fonatne sa širokim osmjehom i otvorena srca uveseljava posjetitelje Grada svojom pjesmom i prodajom ručno izrađenih glinenih srca. Njegovi suveniri koji šire poruku ljubavi te vječni optimizam, sigurno su puno ljepša uspomena posjetiteljima Grada od druge ponude namnoženih suvenirnica s prečesto kineskim i sličnim proizvodima. Stoga ne čudi što su građani reagirali na najavu da Grad Dubrovnik u natječaju za koncesije na javnim površinama nije predvidio mjesto na kojem već godinama Mirso Đulančić zarađuje svoj kruh svagdašnji.

Kasnija nemušta objašnjenja gradske uprave i prebacivanje loptice na Turističku zajednicu i program „Ulicama našeg Grada“ samo su pokušaj da isprave štetu ovog velikog propusta. Stoga i ovo subotnje okupljanje građana pokazuje da postoji mogućnost kojom se gradskim vlastodršcima može poslati poruka koju moraju čuti i poštovati.
 

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana