Aktualno

Miroslav Čutura novi je suvlasnik zgrade bivšeg DTS-a

Miroslav Čutura novi je suvlasnik zgrade bivšeg DTS-a

Zgrada bivšeg DTS-a ima novog suvlasnika. Riječ je o društvu Vila Malo More d.o.o. dubrovačkog poduzetnika Miroslava Čuture koji je s tvrtkom Reiffeisen Leasing d.o.o. (RL) sklopio Ugovor o financijskom leasingu posebnog dijela nekretnine.

Navedenim, stečeno je ekonomsko vlasništvo objekta. Kako doznajemo, zgradu je Društvo preuzelo u zatečenom stanju te će se na njoj u dogovoru sa suvlasnicima vršiti sve potrebne tekuće građevinske intervencije. Kao razlog kupnje navedeno je uspješno poslovanje tvrtke koja se odlučila na širenje djelatnosti te će osim turizma odsada baviti i nekretninama, odnosno davanjem u zakup poslovnih prostora. Hoće li se obnoviti ugovori o najmu s dosadašnjim najmoprimcima iz Društva pak nisu željeli komentirati zbog zaštite poslovnougovornih odnosa. Podsjetimo, Miroslav Čutura jedan je od najuspješnijih dubrovačkih poduzetnika koji je još 2010. godine svoju informatičku tvrtku Combis prodao Hrvatskom Telekomu. U tom trenutku ona je brojala 280 zaposlenika te je prema poslovnim rezultatima u 2009. godini ostvarila prihod od 330 milijuna kuna.

Kratak povijesni pregled
Čuturin najznačajnij poduhvat u razmjerima rodnog grada svakako je otvaranje obiteljskog hotela More. Prethodno poznat kao odmaralište Goražde, hotel se prostire 2 tisuće četvornih metara u naselju Lapad, a špilja-bar u njegovom sastavu svojedobno je prema anketi uglednog američkog internetskog portala Thrillist Media Group proglašena najatraktivnijim barom na svijetu. Zgrada bivšeg dTS-a građena je pak neposredno Domovinskom ratu te je bila u vlasništvu trgovačkog poduzeća ‘Dušan Todorović Sistem’. Nakon 1995. nadograđena su joj dva kata te se danas proteže na 5582 brutto četvornih metara. Zanimljivo je kako je njena pozicija ušla u koridor prometnice blokiravši rješenja prometa postavljeno za Dubrovnik 1975. godine. Po propasti ‘Dušan Todorović Sistem’ prelazi u vlasništvo Pgm Raguse koja ga, također, zbog nestabilne unutarnje ekonomske situacije prodaje tvrtki Reiffeisen Leasing d.o.o.

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

[FOTO] BAHAT I NEKULTURAN A gdje nego na sred puta?

Dulist

SUTRA U GOSPINOM POLJU Motociklisti, policija vas poziva na poligon sigurne vožnje

Dulist