Aktualno

MINISTARSTVO RADI NA DOKUMENTACIJI Nadogradnja suda 2021. godine

MINISTARSTVO RADI NA DOKUMENTACIJI Nadogradnja suda 2021. godine

Iako je sporazum o financiranju radova nadogradnje zgrade dubrovačkog suda u Ulici dr. Ante Starčevića u Dubrovniku, potpisan još u svibnju 2018. godine, s radovima se neće početi prije 2021. godine. Rekao je to za DuList dubrovački gradonačelnik Mato Franković, iako se u pojedinim medijima kao početak izgradnje spominjala druga polovica 2019. godine. Grad Dubrovnik je, naime, jedan od supotpisnika sporazuma o financiranju, s Ministarstvom pravosuđa i Dubrovačko-neretvanskom županijom.

Sporazum o financiranju nadogradnje zgrade suda potpisan je u svibnju 2018. godine. Ista predviđa nadogradnju jednog kata površine 750 četvornih metara

Dokumentacija je na Ministarstvu
— Grad Dubrovnik je potpisao sporazum sa Ministarstvom pravosuđa za sufinanciranje nadogradnje zgrade suda. Na Ministarstvu je ishodovanje svih potrebnih dokumenata, od građevinske dozvole pa nadalje. Njima smo to prepustili i mislim da će biti spremni ići s navedenim projektom u 2021. godini, a do tada će ishodovati sve potrebne dozvole za nadogradnju suda i adaptaciju postojeće zgrade – rekao je gradonačelnik. Inače, planirana cijena nadogradnje iznosi 7 milijuna kuna, a projektne dokumentacije 250 tisuća kuna.

Sukladno Sporazumu iz 2018. godine Ministarstvo će projekt sufinancirati s 55 posto iznosa, Grad Dubrovnik s 35 posto te Dubrovačko-neretvanska županija s 10 posto iznosa ukupnih troškova projekta.

Nadogradnja jednog kata
Predviđena je nadogradnja jedne etaže (4. kat), površine 750 četvornih metara, na postojećoj zgradi u Ulici dr. Ante Starčevića 23, a koja je u vlasništvu Republike Hrvatske. Tijekom boravka u Dubrovniku u svibnju 2018. godine ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković istaknuo je kako je dodatni prostor pravosudnim tijelima vezanim uz područje Dubrovačko-neretvanske županije neophodan.

— Vidjeli smo da prostora nedostaje pa smo zaključili da bi jedino rješenje bilo nadogradnja kata, čime bi se nedostatak prostora adekvatno riješio za sva pravosudna tijela – rekao je ministar Bošnjaković. Radovi bi trebali biti završeni, rekao je tada, u roku od dvije godine.

Pročitajte još

Libertas pojačava polaske ‘šestice, uvodi i svakodnevnu noćnu liniju

Dulist

OD 9 DO 13:30 U nedjelju se zbog Du Motiona zatvaraju pojedine prometnice

Dulist

PRIGODNI PROGRAM Jubilarna deseta obljetnica SHKM u Dubrovniku

Dulist