Aktualno

Ministar Ranko Ostojić stiže u Dubrovnik

Ministar Ranko Ostojić stiže u Dubrovnik

Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić sudjelovat će na konferenciji o strateškim prioritetima suradnje u borbi protiv kibernetičkog kriminaliteta, koja će se održavati u gradu od 13. do 15. veljače.

Domaćini konferencije su Ministarstvo unutarnjih poslova i Ministarstvo pravosuđa Republike Hrvatske, a ona će se održavati u hotelu "Libertas Rixos".

Na konferenciji se očekuje 80-ak sudionika projekta, kao i stručnjaka za kompjutorski kriminalitet iz Europe, SAD, Afrike i Južne Amerike, te organizatora – Sekretarijata Vijeća Europe.  

Ministar Ostojić održat će uvodnu riječ u petak u 9.30 sati, na sastanku visokih dužnosnika, ministara pravosuđa i unutarnjih poslova i visokih dužnosnika zemalja/područja koja sudjeluju u CyberCrime@IPA projektu.

Nakon njega govorit će Sandra Artuković Kunšt, zamjenica ministra pravosuđa RH , Paolo Berizzi, prvi savjetnik Delegacije Europske unije u RH te Jan Kleijssen, Ravnatelj informacijskog društva i borbe protiv kriminala Vijeća Europe.  

Tema trodnevne konferencije su strateški prioriteti suradnje u sklopu projekta CyberCrime@IPA koji je započeo 1. studenoga 2010., a pokrivao je sljedeće zemlje i područja: Albaniju, Bosnu i Hercegovinu, Hrvatsku, Crnu Goru, Srbiju, Makedoniju i Tursku.
 

Pročitajte još

PRIGODNI PROGRAM Jubilarna deseta obljetnica SHKM u Dubrovniku

Dulist

GOSTOVANJE U HERCEG NOVOM ‘Vidi kako Lokrum pere zube’ pred crnogorskom publikom

Ivana Mijić Vulinović

VENECIJA POČELA NAPLAĆIVATI ULAZ U GRAD Mnogi nezadovoljni: ‘Pretvaraju nas u tematski park’

Dulist