Aktualno

Ministar Matić: “Čast je biti u Dubrovniku”

Ministar Matić: "Čast je biti u Dubrovniku"

Nakon odavanja počasti poginulim braniteljima kod spomen obilježja, prigodni program nastavljen je na Srđu, na Stradunu te u staroj Gradskoj luci.

Kod Križa na Srđu odala se počast poginulim braniteljima polaganjem cvijeća i paljenjem svijeća kod Križa na Srđu. tom prigodom ministar obrane Matić izjavio je kako mu je čast na današnji dan biti u Dubrovniku te kako ne postoji nitko tko ne zna kako je Dubrovnik podnio ove teške trenutke.

Prigodni program obilježavanja Dana dubrovačkih branitelja nastavljen je na Stradunu. Mimohod Gradske glazbe Dubrovnik održao se od Stare gradske luke preko Straduna do crkve sv. Vlaha s početkom u 11 sati i 30 minuta.

Nakon toga, u Gradskoj luci u 12 sati započelo je Sjećanje na pomorce i branitelje stradale na moru.  Vijenci su pušteni u Staroj graskoj luci te su se brodovi zaputili ispod Lovrijenca, da bi se poslije zaputili pozdraviti časne sestre na Dančama.

Program se nastavlja na Mjesnom groblju u Sustjepanu u 15.30 spomenom na stradale branitelje Sustjepana, svetom misom zadušnicom u crkvi sv. Nikole u Sustjepanu te u 18 sati misom u Dubrovačkoj katedrali za sve poginule branitelje i civile u Domovinskom ratu.

Koncert Dubrovačkog simfonijskog orkestra održat će se u 20 sati u crkvi Male braće.

Pročitajte još

OD 9 DO 13:30 U nedjelju se zbog Du Motiona zatvaraju pojedine prometnice

Dulist

PRIGODNI PROGRAM Jubilarna deseta obljetnica SHKM u Dubrovniku

Dulist

GOSTOVANJE U HERCEG NOVOM ‘Vidi kako Lokrum pere zube’ pred crnogorskom publikom

Ivana Mijić Vulinović