Hrvatska

MILINI RODITELJI U SUZAMA ‘Imamo više od 26 milijuna kuna za našu kćerkicu’

MILINI RODITELJI U SUZAMA 'Imamo više od 26 milijuna kuna za našu kćerkicu'

Roditelji malene Mile Rončević u podne su se obratili medijima kako bi otkrili koliko se novca skupilo za njihovu teško bolesnu kćerkicu Milu Rončević.

Do petka navečer skupljeno je 8,217.830 kuna na računu Marina Rončevića od ukupnih 2,8 milijuna dolara, odnosno nešto manje od 18 milijuna kuna, koliko je potrebno za liječenje. Tijekom vikenda brojke nisu ažurirane, a nove brojke objavili su izravno roditelji.

Zaklada Nora Šitum, koja se također aktivno pridružila, krajem prošlog tjedna također su otvorili odvojeni račun za liječenje Mile. Do petka su skupili oko 220.000 kuna, a u ponedjeljak ujutro objavili su cifru od 1,649.187 kuna.

-Uključili su se svi. Mi smo predvidili da će cifra biti oko 250-300 tisuća eura. Onda je ispalo da je neka prosječna cifra liječenja oko 550.000 dolara – počeo je otac koji se svima zahvalio. Onda su, kaže, preko majke od Nore Šitum došli do brojke od oko milijun dolara.

Marin Rončević je onda opisao kako je tekao tijek akcije.

-Unutra su se objavili apsolutno svi. Kafići u Splitu, Zagrebu, ljudi šišaju za Milu, Hrvatska se ovako nije ujedinila od Nore – rekao je otac.

-U ovom trenutku ja na računu imam 22.9 milijuna kuna – rekao je otac. A to je samo njegov žiro račun.

-Na deviznom računu ima preko 57.000 eura – dodao je.

-Hvala što ste pratili ovu akciju. Roditelji Mile su nas zamolili da prijavimo i registriramo humanitarnu akciju. Ja sam prošli tjedan kontaktirala i Ministarstvo i Gradski ured koji su to napravili u rekordnom broju –  rekla je Đana Atanasovska, majka preminule Nore Šitum.

-Za Milinu akciju je otvoren poseban račun i na njega pristižu uplatu od petka popodne. Pola sata prije nego što smo počeli su javili da je na njemu 3.538.400 kuna. Ta cifra iz minute u minutu raste – rekla je i dodala da ukoliko ostane još neki iznos, odnosno višak, on ostaje na računu zaklade dok Ministarstvo ne da nalog za prvu sljedeću akciju za liječenju djece, onda će taj iznos biti prebačen za drugu djecu koja trebaju.

-Jedna nekretnina još nije prodana, druga ima kupca pa ću uspjeti dobiti hipoteku od 115 tisuća eura i još osobna ušteđevina, to će sve biti upotrebljeno za neko drugo dijete koje će trebati novce. Premašili smo svotu, sve ćemo odmah prebaciti na Zakladu i to ide drugoj djeci s valjanom medicinskom dokumentacijom. Sad smo se love riješili, nemamo više love, ali imamo poznanstva. I želimo poručiti ljudima da ćemo sutra pomoći i njima ako im bude trebalo – dodao je Milin otac piše Direktno.hr.

Više pročitajte ovdje.

Pročitajte još

TKO PROPUSTI ROK, SNOSIT ĆE POSLJEDICE Ako ste zaštićeni najmoprimac, prijavite se u Registar stanova!

Dulist

MAĐARSKI I TALIJANSKI BORBENI ZRAKOPLOVI Iduća dva mjeseca bi trebali štititi hrvatsko nebo

Dulist

OD PREVLAKE DO ILOKA Biciklistički maraton u spomen ubijenih redarstvenika u Borovu selu

Dulist